Ledenpagina Fotogroep Horst aan de maas.


 

Op deze pagina's presenteren de leden van Fotogroep Horst aan de Maas zich. Klik op de foto van een lid om zijn of haar foto's te bekijken.

 

 

 

Tonie de Mulder.

 

Mijn fototoestel en ik zijn al heel wat jaartjes samen. Samen op zoek, waar mijn voorkeuren liggen in de fotografie. Een hele zoektocht die oneindig lijkt. Langzaam word het duidelijker... 

De kleine details zien, waar eenieder aan voorbij loopt. De schoonheid van het vergankelijke, vormen, lijnen, spiegelbeelden in water...soms kom je met iets moois terug, soms ook niet. Maar mijn toestel en ik genieten enorm..

  

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Ine Bouten.

  

“Ik ben al vele jaren lid van de fotogroep. Actieve en minder actieve periodes gekend. Het meest mooie aan fotografie is de diversiteit hiervan. De fotograaf zelf bepaald. Voor elk wat wils en over smaak valt niet te twisten. Niet het waarom van de foto, maar het zien van een foto! Wat laat de maker zien! Wat bedoelt de fotograaf hiermee! Dat is het motto en een must to see!

 

Fotografie is spelen met licht en alle andere aspecten waar ik met veel plezier een bijdrage aan wil leveren voor de fotoclub. Het is gewoon een uitgesproken mooie hobby waar je velen uren aan kan besteden.  

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

Riek Seuren.

Ik ben Riek Seuren, woon in Horst en heb altijd een passie gehad met fotograferen.

 

Mijn eerste camera was een Canon EOS 1000 F. Daarna ben ik overgestapt naar een spiegelreflex camera, Nikon. In 2009 ben ik lid geworden van de fotogroep Horst aan de Maas. Het is zeer leerzaam om het werk van anderen te bestuderen. Dit geeft inspiratie om mijn kennis over fotografie te verbeteren.

 

De onderwerpen die ik graag fotografeer zijn eigenlijk onbeperkt. Van personen tot natuur tot sport, eigenlijk vind ik alles interessant.

 

Mijn kennis over fotografie wil ik zeker nog uitbreiden door verschillende cursussen te volgen.

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Sjaak van Wijlick.

 

Fotografie heeft altijd mijn interesse gehad, maar mijn werk heeft dat niet toegelaten en lag het op een laag pitje.
Na het werkbare leven heb ik het weer opgepakt en op veel verschillende manieren o.a de fotoclub en leden kennis opgebouwd. Later ook een fotostudio gehad en deze is na 10 jaar in 2022 gestopt i.v.m. verhuizing waar dat niet meer kon. Interesse in meerdere kanten van fotografie is er ook altijd met name natuurfotografie in al zijn verscheidenheid en ik breng daar veel tijd in door. Ik hou van natuur en ben graag buiten en struin en speur. Soms in de zomerperiode 's morgens om 6 uur ergens op locatie  of laat in de middag of avond. Ik vind het altijd bijzonder wat je ziet en weer ontdekt en ga je kijken hoe kan ik daar weer een foto van maken. soms lukt het ook niet en soms komen onverwachte dingen op je pad en krijg je een kik en de dag is weer goed. Vaak ga ik alleen en soms met twee om ook niet afgeleid te worden omdat de aandacht dan mogelijk te veel afgeleid wordt en denkt dat je misschien iets gemist hebt. Ik vind natuurfotografie onuitputtelijk om mee bezig te zijn en alles om je heen verdwijnt en ben je in je eentje bezig.
Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

Miep Philipsen.

 

Natuur en fotografie, 2 passies. Heel goed te combineren. Met de camera de natuur in en genieten van wat je tegenkomt. Een toevallige ontmoeting met een Ree, of een plantje dat mooi staat te wezen, zelfs een mier kan me boeien. Luisteren en kijken naar de natuur en me vaak laten verrassen door wat er op mijn pad komt. En dan proberen er een mooi plaatje van te maken waar ik blii van word.

Maar natuurlijk ook soms doelbewust bepaalde situaties opzoeken om bijvoorbeeld de Boomkikker Libellen of het Vliegend hert te fotograferen. 

De Fotogroep is een fijne plek om ook samen met fotografie bezig te zijn en een plek waar je nieuwe uitdagingen krijgt. 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Patrick Craenmehr.

 

Tot 2009 altijd foto’s gemaakt met een compact camera van Sony, maar wilde op vakantie toch net iets meer kunnen. In 2009 mijn 1e stap in de wereld van de spiegelreflex. Mijn 1e spiegelreflexcamera was wederom een Sony en wel de Alpha 350. Hiermee enthousiast aan de slag, maar betekenen nou eigenlijk allemaal die letters en symbolen op die camera?! Tijd voor een basiscursus, waarbij in een korte periode alle belangrijkste zaken zoals ISO, diafragma en sluitertijd aan bod kwamen. En wat nog belangrijker is de onderlinge invloed op elkaar.

 

In de cursus werd ook al snel duidelijk dat met anderen over fotografie praten een zo mogelijk nog betere leerschool is. Na de cursus op zoek gegaan hoe ik hier invulling kon geven en kwam al snel uit bij de Fotogroep in Horst aan de Maas. Hier heb ik veel geleerd, maar gelukkig ook anderen kunnen helpen in de wereld van digitale fotografie. Nog steeds volg ik regelmatig een cursus of workshop om me te blijven ontwikkelen in fotografie. Iedereen die wil groeien in maken van betere “plaatjes” wil ik aanbevelen om bij een fotogroep te gaan! Na een jaar of 4 liep ik regelmatig tegen beperkingen aan van mijn camera. Zeker bij mijn voorliefde voor concertfotografie. Een mooie manier om 2 hobby’s (muziek en fotografie) te combineren.

 

Na de Canon en Nikon discussie aangehoord te hebben, heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt voor de Nikon D800. Nog geen moment spijt van! Zoals al genoemd vind ik concertfotografie erg leuk om te doen. Daarnaast vind ik het leuk om foto’s te maken bij sportevenementen en maak ik graag met camera een wandeling door de natuur.

  

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Ali Hendrix.

 

Met foto’s mooie herinneringen maken.

Dat was de aanleiding om na een basiscursus met een fototoestel aan de slag te gaan.

Steeds opnieuw het toestel ‘bestuderen’ om vakantie ervaringen te kunnen vastleggen, dat is niet

handig. En ziedaar: de fotogroep als ondersteuning met o.a. opdrachten en fotobesprekingen.

Een prettige manier om het fototoestel te leren kennen, beter te leren kijken en waardevolle

momenten vast te leggen.

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Piet Brouwers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Marie-jose Erprath

 

 Mijn eerste fotocamera was een Agfa Clack die ik van mijn ouders heb gekregen op mijn 16e verjaardag. Toen mijn kinderen nog klein waren ben ik overgestapt naar een kleinbeeldcamera. In 2003 heb ik mijn eerste digitale compactcamera gekocht, een Sony Cybershot. Hier heb ik een aantal jaren mee gefotografeerd. In 2008 wilde ik meer en kocht ik een digitale spiegelreflex camera een Sony A200. Meestal gebruikte ik de automatische stand van de camera. Toch wilde ik meer uit de camera halen en ben ik een cursus gaan volgen om de camera beter te leren kennen en om betere foto’s te maken.  Eind 2016 ben ik met pensioen gegaan. Ik zocht een nieuwe hobby. Fotograferen leek me een leuke hobby. Voorheen maakte ik vooral vakantie- en familie foto’s. Ik wilde meer met mijn fotocamera gaan doen. Fotograferen vond ik toen al leuk en ik wilde graag meer leren over fotografie. Zo ben ik in 2017 bij de Fotogroep gekomen. Ik zocht maatjes waar ik mee op stap kon gaan en waar ik van kon leren om verder te komen in de fotografie. Ik merkte al snel dat ik met mijn Sony A200 tegen beperkingen aanliep. Daarom ben ik in 2019 overgestapt naar een Canon 6D mark II. Deze camera bevalt mij goed. Mijn interesse gaat uit naar natuur- en macrofotografie maar ga andere uitdagingen niet uit de weg.

 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Annet van Heijster

 

Ik ben Annet van Heijster

Mijn hobby voor fotografie begon toen ik met mijn mobiele telefoon foto’s ging maken en ik vaker hoorde dat ik wel aardige foto’s maakte. 

Zo ben ik begonnen met om een basis cursus te volgen met een camera van mijn dochter, en ben toen ook lid geworden van de fotogroep.

Na een tijdje met deze camera gefotografeerd te hebben ben ik toch voor een eigen camera gegaan, een Canon 90D. Mijn interesse ligt voornamelijk bij Natuur en Macro fotografie maar sla portret, straat- of architectuur fotografie ook niet af. 

Ik vind dit een leuke vrijetijdsbesteding en om ook lekker in de natuur bezig bezig te zijn en ook vooral om herinneringen vast te leggen 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Rene van de Pasch.

 

Ik fotografeer wat intensiever sinds het digitale tijdperk.

Eerst met een compact camera en heb daarna geïnvesteerd in een Sony Alfa spiegelreflex.

Deze was al snel uit de mode en ben toen gunstig over kunnen stappen naar een Canon 6D met een 24-105 lens.

Tevens heb ik meteen een 70-200mm 2.8 IS 2 USM lens en 100mm Marco lens aangeschaft.

Ook heb ik enkele cursussen gevolgd om mijn kennis over fotografie te vergroten.

Een specialiteit heb ik niet maar ik ga er graag op uit om natuur en macrofoto’s te maken.

Een aantal jaar geleden heb ik de 6D omgeruild voor de nieuwere 6D Mark II.

Dit mede ook omdat deze een kantelbaar scherm heeft.

Mijn foto’s bewerk ik liefst zo min mogelijk, alleen wat bijsnijden of vlekjes wegwerken.

 

Ik hoop nog jaren mooie foto’s te maken. 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto

 

Piet van de Bekerom.

 

De belangstelling voor fotograferen begon al in mijn vroege jeugd.

In het analoge tijdperk ontwikkelde ik foto’s met de Opemus-3.

Hierna enkele jaren tot na mijn diensttijd weinig aandacht meer

besteed aan de fotografie.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Na diensttijd weer de fotografie opgepakt met de analoge  spiegelreflex camera Nikon F401X. Na verscheidene digitale

spiegelreflex camera’s, gebruik ik sinds enkele jaren een digitale

systeemcamera.

Op dit moment fotografeer ik met de Nikon Z6 II en Fuji X-T4.

Wat betreft onderwerpen die ik wil fotograferen hebben beide

camera’s hun specifieke eigenschappen en voordelen.

Voor mij is fotograferen het vastleggen van dierbare herinneringen,

het creatief bezig zijn met licht, standpunt, compositie en sfeer.

Interesse en kennis van de techniek is eveneens belangrijk.

Het is goed voor het actief bezig zijn met de hersenen,waarbij

Je ook nog gezond bezig bent door op verschillende plaatsen te

komen.

 

Mijn interesse is erg breed, van concert, straat, architectuur, natuur

tot macrofotografie.

Fotografie is voor mij een heerlijke ontspanning waarbij ik de camera

zoveel mogelijk meeneem als ik ergens naar toe ga.

Voor meer foto’s kun je op mijn site www.pietvandenbekerom.nl

kijken.

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Ron Stend.

 

 Ik heb twee grote hobby’s,reizen en fotograferen, voor mijn voormalig werkgever heb ik projecten mogen doen in het buitenland (Suriname en Indonesië ) dus twee vliegen in een klap.

Na mijn pensionering heb ik mijn spiegelreflex ingeruild voor een systeemcamera , omdat deze een stuk lichter is dus makkelijk mee te nemen op reis.

In 2021 zijn wij verhuist van uit de Zaanstreek naar de Heierhoeve in Venlo 2022 lid geworden van de fotoclub, in clubverband kun je van elkaar leren en soms anders kijken naar een foto.

Voor mij is fotograferen een belevenis en niet allen het vast leggen van herinneringen.

“Herinneringen is het fotoboek van de geest”

  

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Ger Versteegen

 

Hoi allemaal, 

Ik ben sinds 2007 actief bezig met fotografie.

Hou van landschappen en Wildlife.

Vindt het heerlijk en relaxt om de natuur in te gaan en te kijken wat er allemaal op mijn pad komt.

Mijn andere hobby's zijn motorrijden en fietsen.

 

 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Hans Seweuster.

 

Het fotograferen begon voor mij in de diensttijd 1981

Mijn interesse is heel divers, natuur, mens, architectuur, macro enz.

Belangrijk vindt ik dat je de techniek wel een beetje onder de knie hebt.

Een oog hebben voor compositie is ook een belangrijk aspect.

Momenteel fotografeer ik met Olympus OM1, hierbij heb ik verschillende lenzen met een bereik van

16 tot 800mm. Super tevreden ermee en lekker licht.

De een leest een boek voor ontspanning, ik pak de camera en ga er op uit, heerlijk.

Groetjes Hans

 

wil je een impressie van mijn werk zien, druk op mijn foto.

 

Robert Knijnenburg

 

Wandelen of fotograferen?

Twee hobby's die ik graag beoefen. Het wandelen brengt me op unieke plaatsen. Het fotograferen maakt het mogelijk creatief bezig te zijn.

Door beiden te combineren heb ik mijn ultieme vrije tijdsbesteding gevonden.

Ik wandel, ik kijk, ik zie, ik stop, ik fotografeer.

 

 

wil je een impressie van mijn werk zien, druk op mijn foto.

 

Ton Oudenhoven.

 

Ik ben Ton Oudenhoven woonachtig in de Melderslo. Ik fotografeer al mijn halve leven. Ik ben begonnen met een minolta spiegelreflex met en paar lenzen, en nog wat in de doka liggen te klooien op mijn slaapkamer. Gelukkig is nu het digitale tijdperk.

 

Heb nu een CANON 500D en ben er erg tevreden over. Mijn interesse gaat uit naar levende en dode dieren, kerkhoven en nu wil ik het marco gebeuren ontdekken. 

 

Sinds een aantal jaar zit ik nu bij de fotogroep en je leert er veel.

Vooral van het commentaar van mede fotografen die jou gemaakte foto beoordelen.

 

Veel plezier met het lezen van onze website.

 

wil je een impressie van mijn werk zien, druk op mijn foto.

 

Hub Vermeeren.

 

Tijdens mijn dienstplicht bij de Kon. Luchtmacht (1971) heb ik kennis

gemaakt met het zelf ontwikkelen en afdrukken van zw./w. foto’s. Dit heeft er in 1973 in geresulteerd dat

ik samen met een vriend aan de wieg stond van de fotogroep. In eerste instantie maakte ik alleen zw./w.

werk in mijn eigen doka en later zijn daar ook dia’s bij gekomen. Inmiddels ligt het analoge tijdperk

alweer lang achter me en hou ik me ook bezig met het maken van A(udio) V(isuele) series door middel

van pc programma’s. Ik hou van iets “andere” fotografie en hoop dat dat in bijgaande foto’s duidelijk

wordt.

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Marij van de Laar.

  

In 2013 ben ik lid geworden van de fotogroep omdat ik graag meer wilde met fotograferen.

Toen maakte ik nog vooral familie kiekjes. Nu fotografeer ik graag in de natuur, maar doe ook een poging om op andere manieren creatieve foto’s te maken

 

 

 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Ilse Hagens.

 

Sinds 2012 ben ik actief bezig met fotografie. Een fijne hobby met veel mogelijkheden. Ik volgde een cursus en we gingen op reis naar Zuid-Afrika. Het werd een onvergetelijke vakantie met veel mooie fotomomenten.

Sinds 2014 ben ik lid van de Fotogroep Horst aan de Maas. Een gezellige club die 2 keer per maand bij elkaar komt om elkaars foto’s te bespreken. Soms is er een bepaald thema, een andere keer hebben we de vrije keus. De thema’s kunnen uitdagend zijn, maar helpen je ook uit je comfortzone. Wat mij betreft noodzakelijk om verder te komen in je fotografie. Met de fotobesprekingen leren we om foto’s te analyseren, te beschouwen en te waarderen. Zo geven we elkaar feedback en dat is heel leerzaam.

De passie voor het reizen zal altijd blijven. Het maakt niet uit of dat nu naar Afrika, Canada of dichterbij huis is. Overal zijn mooie landschappen te zien en te fotograferen. In de zomer van 2023 maakte ik een fotoreis naar IJsland om daar het fotograferen met filters onder de knie te krijgen en foto’s met lange sluitertijden te maken.

 

Macro-, abstracte- en portretfotografie hebben ook mijn interesse. Naast fotografie is wandelen een fijne vrijetijdsbesteding. Soms combineer ik die 2 hobby’s en trek ik met mijn camera de natuur in om dat wat ik tegenkom vast te leggen.

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Nicole Wiggerman 

 

Ik fotografeer al zo`n 20 jaar en nu wordt het steeds moeilijker om iets nieuws te bedenken. Ik heb zon beetje alles gedaan, van druppelfotografie tot staalwol branden, mensen, dieren, gebouwen, de zee, macro, natuur, urbex en zelfs oude begraafplaatsen. Als je alles al gedaan hebt, ga je bij de fotoclub om nieuwe dingen te leren.

Ik vind het allemaal leuk, daarom heb ik geen specialisme.

 

 

 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Jac Wijnands

 

Fotograferen deed ik veel toen de kinderen nog klein waren, hierna alleen nog af en toe wat gelegenheidskiekjes. Nu ik in 2024 mijn pensioengerechtigde leeftijd bereik, wil ik van fotografie een van mijn hobby’s maken. Dat kan naar mijn gevoel het beste in clubverband, vandaar mijn keuze om mij aan te melden bij de lokale fotogroep Horst aan de Maas. Door de 2-wekelijkse bijeenkomsten met een fotobespreking of een activiteit, maar ook de daaropvolgende 3e helft, hoop ik de fijne kneepjes van het vak te leren kennen. 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

 

Ans Wijnands

 

Als liefhebber van natuur en buitenlucht zag ik tijdens mijn wandel- en fietstochten vaak mooie plaatjes waarvan ik dacht “Wat ontzettend mooi, dit ga ik als ik meer tijd hebben vastleggen”. Die tijd is nu gekomen. Als beginneling moet ik nog veel leren maar met behulp van de fotogroep en hun leuke uitjes komt dat vast goed.

 

 

 

 

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.

 

Jeroen Coppus

 

Als kind  kreeg ik van mijn ouders

een kleinbeeld camera en ben ik gaan fotograferen .Toen ik ouder werd ,heb  ik samen met mijn vader in de Doka Zw ontwikkeld en afgedrukt .

Later ben ik bij de fotoclub in Horst gegaan. Daarna fotoclub Venray wegens verhuizing.

Sinds kort ben ik weer in Horst bij de fotoclub , omdat ik verhuisd ben naar Horst . De  fotoclub stimuleert mij om uit mijn comfortzone te stappen en andere dingen te fotograferen en leren.

Mijn passie is : natuur , kleuren vormen en structuur .

Daarnaast vind ik het ook heerlijk 

om foto’s te bewerken en daar mee iets nieuws te creëren.

 

Wil je een impressie van mijn werk zien, druk op de foto.