Piet van den Bekerom

 


Hallo, mijn naam is Piet van den Bekerom. Al sinds mijn vroege jeugd had ik belangstelling voor de fotografie. Van mijn vader een Voigtländer Perkeo 6x6 gekregen. Dit toestel meegenomen op de eerste vakantie. Met een vriend destijds de filmrolletjes zelf ontwikkeld en afgedrukt met de Opemus-3. Echter tijdens het voortgezet onderwijs de fotohobby vaarwel gezegd. Maar als zo vaak begon het gevoel voor de fotografie weer te prikkelen. Tijdens mijn diensttijd een Voigtländer 1000 sr gekocht. Hiermee weer leuke foto's gemaakt. De belangstelling voor de prachtige techniek van deze toestellen kreeg echter de voorkeur. Zodoende ook de eerstvolgende jaren een verwoed verzamelaar geworden van o.a Voigtländer en Zeiss toestellen.


Na intrede van het digitale tijdperk toch maar een Olympus C-5050 gekocht. Vanwege zijn kwalitatief hoogwaardige lichtsterke 1.8 lens heb ik deze toch enkele jaren gebruikt. Hierna heb ik nog verschillende camera's gekocht. De digitale camera's gaven echter toch grotere voordelen ten opzichte van analoog. In 2007 de eerste digitale spiegelreflex een Nikon D70 gekocht. De hierna volgende jaren hoofdzakelijk vakantie en familiefoto's gemaakt.


Sinds begin 2010 ben ik lid geworden van Fotogroep Horst aan de Maas. Hierdoor de mogelijkheid gekregen om mijn hobby verder uit te breiden, meer over fotografie te leren en te verbeteren. Het kan erg verrassend zijn om mensen te vragen wat ze van een foto vinden. Wanneer de foto technisch en ook nog boeiend is, is dit tevens weer een uitdaging om dit verder uit te bouwen. Op dit moment is mijn interesse erg uiteenlopend. Ik fotografeer uiteenlopende onderwerpen waarbij het fotograferen van mensen en architectuur toch mijn voorkeur heeft. Waarin ik me wil specialiseren zie ik later wel.


Veel kijkplezier.

Groetjes Piet

voor mijn eigen site zie op : http://www.pietvandenbekerom.nl/