Hallo, ik ben Ilse Hagens en ik woon in Horst.

Onze eerste digitale camera, de Kodak EasyShare, werd in 2012 vervangen door een Canon digitale spiegelreflex met een standaard zoomlens 18-55 mm en een 55-250 mm telelens. Dat was nodig om in Zuid Afrika the big five te kunnen vastleggen. Het werd een onvergetelijke reis met mooie foto momenten.

Ook dicht bij huis is veel moois te zien. Regelmatig ga ik met de camera op pad om het mooie Limburgse landschap te fotograferen. We zijn echte natuurliefhebbers en vogels spotten is een geliefde hobby. Met mede vogelaars maken we geregeld een vogelreisje in Nederland (de Wadden, de Biesbosch) of daarbuiten. In 2016 reisden we nog naar Polen en Oost-Duitsland en genoten daar van fraaie landschappen en veel mooie vogels die je in Nederland niet zo gauw tegenkomt.

In 2017 volgde ik een fotocursus met als doel mooiere foto’s te maken. Ook meldde ik me aan bij de fotogroep Horst aan de Maas en mocht lid worden van de club. Naast natuurfotografie heeft ook macro fotografie mijn belangstelling: “laten zien wat je niet ziet”. Een flinke uitdaging voor mij: niet gemakkelijk, wel mooi! Voorjaarsbloeiers, spinnen, vlinders, libellen en paddenstoelen, er zijn mogelijkheden genoeg. Voor de macro foto’s gebruik ik een Sigma DG Macro lens 105 mm 1:2.8.

Bedankt voor je belangstelling, en veel kijkplezier!