3 Mei 2014 Uitstapje naar het Spoorwegmuseum

 

Zaterdag 3 mei was het dan zover. De Fototrip naar het spoorwegmuseum Utrecht. Om 9.00 uur hebben we ons verzameld, waarna we met z'n negenen richting Utrecht zijn vertrokken. Na een anderhalf uur rijden, voor sommige die een alternatieve route hebben genomen, iets langer, waren we allemaal gearriveerd.

 

Nadat we een kop koffie genuttigd hadden, hebben we onze spullen gepakt en zijn we gaan fotograferen. Het spoorwegmuseum heeft een 2 binnen- en een buitengedeelte.

 

Het binnengedeelte bij de ingang is vrij summier. Er zijn enkele mooi ingerichte zalen, oude wc's en enkele gangen met daarin oude baggagerekken met koffers, kluisjes en bepaalde meters, hendels. Buiten staan oude treinen, waar je ook in de wagons naar binnen kunt. Je ziet hier de trein waarin de voormalige koningin Wilhelmina of Juliana in werd vervoerd. Fotograferen hierbinnen was vrijwel niet mogelijk, omdat de gangen heel smal zijn en je een blokkade vormt voor andere bezoekers. In de cabines kon je niet.

 

In het 2e binnengedeelte vind je meerdere oudere treinen en met daaromheen meerdere ruimtes, waarin bijv. Een werkplaats was. Voor de personen die van roest, oud hout en oude treinen houden is dit een leuke plek om te fotograferen. Voor de rest kon je met reflectie in de treinen werken. Tegen 15 uur zijn we weer richting horst vertrokken.

 

Patricia en Chris