5 juli 2014 Fototrip naar De tuinen van Appeltern

 

Zaterdagmorgen 5 juli zijn we met 8 personen gaan fotograferen in Appeltern. Dit ligt op ca. 45 minuten rijden in de Betuwe richting Tiel/Nijmegen. Het weer was wisselend: 'smorgens droog, begin van de middag regen en later weer droog met wat zon. Maar dit mocht de pret niet drukken..... er zijn veel mooie foto's gemaakt. Iedere fotograaf had vooraf een papiertje gekregen met een tweetal willekeurige opdrachten. Bijv. zwart/wit en macro, weerspiegeling en sepia, vormen en portret, etc. etc. Iedereen werd verzocht in ieder geval 2 foto's te maken van deze onderwerpen.

 

Het park in Appeltern is momenteel ongeveer 22 hectare groot. Ze hebben inmiddels meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen aangelegd, compleet met bestrating, beplanting en meubilair. Elke tuin is weer anders qua vorm, oppervlakte en inrichting. Met een wandeling door alle tuinen krijg je een levend beeld van de vele mogelijkheden. De meeste tuinen zijn zelf bedacht maar er zijn ook veel tuinen van bekende tuinarchitecten en/of landschapsarchitecten. 

 

Rond 15.00 uur en vele foto's verder zijn we weer richting Horst vertrokken. Hieronder nog enkele foto's van deze geslaagde fototrip.

 

Ron en Riek.