Fotobespreking Juni 2020

Marij vd Munckhof

Persoon mooi tussen twee tralies. Is wel een onrustige foto.
Oudere vrouw die zich aan het vervelen is. Het saaie hek trekt naar mijns inziens teveel de aandacht
Mooi doorkijkje, past in huidige Corona tijdperk. Eenzaamheid onder ouderen
Sterke foto die goed past in de huidige tijd, de intelligente lock-down komt sprekend in beeld. Omzetting naar zwart wit verstrekt dit effect. Foto vind ik wel tamelijk donker, zou 'm zelf wat lichter hebben gemaakt.
mooi gezien de eenzaamheid spat eraf.misschien iets meer ruimte tussen vrouw en hek.
De vrouw, zittend op de rollator, is goed gezien. Maar het is wel een zoekplaatje. Bij deze zwart-wit foto domineert het hekwerk waardoor je goed moet kijken waar de foto echt over gaat. De vrouw zit vervolgens ook nog in het donkere deel (schaduw) van de foto. Het ophalen van de schaduwpartijen en het wit witter maken zal de foto frisser maken en meer de aandacht op het onderwerp vestigen.
foto zwart wit.zie hierin donkere tijden voor deze vrouw in rolstoel achter een hek opgesloten. Doet me denken aan het coronatijdperk afgesloten van de buitenwereld en helemaal aan het vereenzamen en wachten. waarop ??
Goede zw/w van peinzende oudere dame. Wat opvalt is de diagonale lijn van links onder naar rechtsboven en het feit dat het haar van de dame in het zonlicht zit. Tip: zoom is in totdat de dame op 1/3 van rechts staat.
Ik krijg er een somber gevoel van .Het hekwerk overheerst en maakt het druk. Het geeft wel de tijd aan waar we nu in leven.
Mevrouw zittend op de rolator, voor het raam van een woning. Het beeld zou de indruk kunnen geven van eenzaamheid,ontevredenheid of peinzend over het leven. De compositie op de voorgrond van het sierhekwerk zou dit vermoeden kunnen versterken. Goed gekeken om de persoon precies tussen de spijlen te fotograferen. Omzetting naar zwart-wit is goed gekozen.
Straatfotografie. Ik zie een mevrouw die voor het huis, achter een hek, zit. De persoon staat centraal in beeld. Foto is op ooghoogte genomen. In zwart/wit omgezet. Diagonale licht/schaduwlijn. Veel scherptediepte. De foto geeft een beeld van eenzaamheid/gelatenheid, maar ook opgeslotenheid in eigen ruimte (coronatijd) Deze foto geeft mij een beeld van eenzaamheid/triestheid. Het lijkt alsof mevrouw niet is geïnteresseerd in haar omgeving kijkt naar een verdorde bloempot. Syboliseert Coronatijd?
Deze foto doet iets met je... Verdriet? Eenzaamheid? Tijdens de corona periode? Het hekwerk en de omzetting in zwart-wit maken de foto nog dramatischer...
Bij deze foto denk ik meteen aan de eenzame opgesloten/gevangen oudere in de huidige (corona) tijd. Al hoeft het niet te refereren aan corona. Ik vind dit erg mooi in beeld gebracht en ik denk ook dat de omzetting naar zwart/wit dit beeld heeft versterkt.
Mooie zwart wit foto,Mevrouw staat in het midden goed zichtbaar van mij uit gezien heeft die grote heg geen toegevoegde waarde werp een te grote schaduw over het geheel.
Een foto met een verhaal, mooi. Fijne zwart/wit omzetting. Persoonlijk denk ik dat ik iets meer ingezoomd had en een klein stukje naar rechts was gaan staan zodat de mevrouw net iets beter tussen de spijlen kwam.
een vrouw die tijdens de corona gevangen zit . door haar houding op de rolator straalt ze een weemoedigheid uit. het hekwerk benadrukt de gevangenschap. compositie is goed.
Goed gekeken door de fotograaf, Alles mooi recht in beeld. Een ouder persoon precies tussen twee tralies gevangen. Rechter kant foto iets te donker

Sjaak van Wijlick

Mooie foto van libel. Scherpte is goed, achtergrond is wat onrustig.
Mooie scherpe macro foto. Schitterend in beeld gebracht.
Libelle mooi scherp, jammer van de drukke achtergrond. Is wel lastig om te voorkomen
Libelle (of is het een juffer?) aan een rietstengel. Ik mis de scherpte op de kop, ook jammer dat de achtergrond onrustig is.
mooie foto scherpte net niet op t oog
Het uitsluipen van een libelle. Goed in beeld gebracht. Mooi scherp. Omdat deze libelle toch nog niet kan vliegen had ik meer geëxperimenteerd met diafragma. Een zachter bokeh. Ik vind bij deze foto de achtergrond teveel aanwezig.
foto sjaak. foto van de geboorte van een libel. hij hangt nog te drogen en komt op kleur. nadat hij zijn vleugels heeft opgepompt zal hij wegvliegen. benodigde tijd 1,5 uur. de achtergrond kijk je tegen de rand van de peelbrand. is niet goed op foto te zien.
Libelle die net uit de verpopping is gekropen en zo te zien nog moet "drogen" Linksboven de licht vlek zou ik wegwerken.
Een beetje veel groen op de achtergrond. Het beestje heeft wel een leuk kopje.
Insect hangend aan tak. Scherpte goed op het bovenlijf en kop. Jammer dat de achtergrond teveel overheerst. Zou de foto iets bijgesneden hebben waardoor het insect nog beter in beeld komt. Zou tevens de achtergrond vervagen en verzachten.
Ik zie een gewone Oeverlibel, hangend aan een stengel, aan de rand van een zandpad, struikgewas links en bomen rechts. Het pad loopt diagonaal door het beeld. De Oeverlibel is centraal in beeld gebracht, de achtergrond is wat druk door klein diafragma? Libel is haarscherp. De libel hangt in een beetje een onnatuurlijke houding . Het lijkt of hij net is uitgeslopen en nog moet drogen.
Prachtige scherpe macro van dit insect. Perfect plaatje m.i.
Wauw, het onderwerp staat mooi scherp in beeld. De combinatie van kleuren is erg mooi. Voor mij is de achtergrond te veel aanwezig en is er te veel detail zichtbaar van de achtergrond. Meer onscherpte had denk ik de foto sterker gemaakt.
Een zeer goede opnamen , mooie verdeling, goede scherpte alleen jammer van bovenin die witte vlek.
Mooi scherpe libelle, achtergrond doet het goed. Pad mooi in lijn met de tak. Lichte vlek links boven is wat storend
een libel hangend aan een stengel, gemaakt tijdens een wandeltocht over het achterliggend pad. de schuine lijn van de stengel is mooi, alleen had ik achtergrond wat minder aanwezig gezien.
Veel Groen. Wellicht is de achtergrond iets te druk

 

 

Arie Vanvelzen

Mooie landschappelijke foto. Mooi ingekaderd en lucht heeft veel contrast.
Mooi doorkijkje, zou foto iets lichter maken
Fraaie vakantie kiek, met een oude boerderij, fris groene tuin, bomen en vijver. Meer doortekening in de wolkenlucht zou in een top-foto hebben geresulteerd. Niettemin een prima foto!
goed gezien ,misschien in t geheel scherper moeten zijn.dat je kunt zien wat er op t hek staat.
Een oude boerderij met veel groen. Ondanks dat er zon is (en schaduwen) vind ik deze foto erg somber overkomen. Belichting/schaduw/wit omhoog zodat de foto frisser wordt.
mooie foto om naar te kijken. Goede compositie, voorgrond, middengedeelte, en diepte
Goed ingekaderde foto van een theehuisje, dat jammer genoeg gesloten is.
De oude Fam. boerderij in de Gelderse achterhoek aan Berkel (Warnsveld) is verkocht en nu een galerie met thee tuin.
Landelijk tafereel van een boerderij met vijverpartij. Compositie goed gekozen met goede uitsnede. Bomenpartij op de voorgrond geeft de foto een nog ruimtelijker beeld.
Landschapsfoto. Ik zie een boerderij met gedeeltelijk rieten dak, groene tuin met waterpartij. Tegen het huis hangen 2 wespenvallen. De toegangspoort Theetuin 't Besselink is gesloten. Kruisvormig pad. Evenwichtige foto.
Mooi kiekje van oude boerderij in een mooie natuuromgeving. Goede compositie. Mooi de diepte erin gebracht door nog takken op de voorgrond erbij te fotograferen, en het pad wat in de diepte wegloopt.
De foto heeft een mooie compositie. De kleuren hadden voor mij kleurrijker gemogen. Dat is deze plek waard.
Een landschap foto, zeer goede opname , mooie lucht en goed evenwicht in de foto
foto voor in de folder van het theehuis. Niet spannend wel mooi. Zit een goede diepte in de foto door de juiste compositie.
een inkijk van het theehuis 't besselink in Almen. gesloten tijdens de corona. de foto helt iets over naar links.
Recht toe recht aan foto. Wel mooie lucht en kleur van het licht verder niets bijzonders.

Piet vd Bekerom

Mooie foto in combinatie met boot op achtergrond. Scherpte goed op meeuw.
Mooie scherpe foto
Mooi beeld, boot veel toegevoegde waarde voor de foto
Haarscherp in beeld gebrachte meeuw steekt goed af tegen de wat grauwe achtergrond. Met het schip op de achtergrond wordt scherpte diepte toegevoegd. Rustig beeld, kan het zeker waarderen.
mooi in beeld gebracht,bootje erbij goed gezien
Een meeuw in vlucht. Goed scherp. Mooie grijze lucht. De grote meeuw ten opzicht van het bootje (-tje??) maakt voor mij de foto.
zie water land en lucht een meeuw en boot. Horizon geeft diepte weer. Bewolkt en iets dreigende lucht. Vogel bepaald voor groot gedeelte de foto tegen de donkere lucht.
Nou, die staat er mooi scherp op. Goed meegetrokken, alleen de boot had voor mij wat meer naar rechts mogen staan maar dat heb je niet altijd in de hand.
Foto van Piet van den Bekerom. Heb deze foto vanaf de veerboot Den Helder- Texel genomen. Gebruikte lens groothoek nikkor 18-35mm. f/3,5-4,5. Hierdoor krijg je mooi beeld van de voorgrond zowel als de achtergrond.
Ik zie een zwevende meeuw boven water, grauwe lucht, land in zicht. Schip in het water. Compositie: Meeuw centraal in beeld gebracht, leuk dat het schip daardoor klein lijkt. Meeuw haarscherp, lijkt alsof hij contact heeft met de fotograaf.met de fotograaf
Prachtig! Mooie diepte in deze foto, doordat de meeuw echt op de voorgrond is en de boot klein in de verte. Mooi licht wat op de meeuw valt, waardoor hij tegen de dramatische lucht nog beter uitkomt. Qua compositie is het jammer dat de vogel net boven de boot vliegt, maar dit zijn natuurlijk momentopnames.
Het onderwerp is mooi gevangen. De scherpte is behoorlijk goed. Knap gedaan bij een onderwerp dat vliegt. Het wit van de vogel steekt mooi af tegen de donkerdere achtergrond. Ik denk dat de foto net wat sterker was geweest als alleen onderwerp en lucht in beeld zouden zijn.
wat een strakke lucht , het water met op de achtergrond die boot en in die zelfde lijn de meeuw
Meeuw is goed scherp vooral de rand van zijn linker vleugel vind ik erg mooi. Compositie vind ik vreemd. Grappig dat het schip klein en wazig is maar het staat niet op de juiste plek denk ik.
mooie foto van een meeuw die voor de lens scheert met op de achtergrond een sleepboot. vindt de compositie wel leuk en de scherpte is goed. de maker heeft de meeuw er mooi opgezet . de oranje snavel steekt mooi af tegen de dreigende lucht. goed gedaan.
mooi die meeuw, groter als de boot.

Frank Janssen

Mooi zachte foto, had alleen de scherpte op de bloem willen zien.
Mooie zachte kleuren
Romantische foto van een roze roos tegen lila achtergrond. Ik mis scherpte en wat spanning in de foto. Zacht beeld kan ik wel waarderen.
mooi maar scherpte niet goed
Een macro foto van een bloem. De scherpte ligt jammer genoeg op het linker blaadje en niet op de roze bloemknop.
Een bloemknop met daar omheen meerdere knoppen.Zachte kleurtinten maken de foto.De lila kleur zou ik verder naar rechts plaatsen en meer van de ruimte vullen en minder sterk. Is te dominant.
Deze foto geeft een erg fijne sfeer en vooral de achtergrond vind ik goed geslaagd. Jammer dat de scherpte alleen op het blad ligt en niet op de hele bloem.
Close up foto van een nog gesloten bloem. Compositie staat goed in beeld. Het halfronde licht boven de bloem geeft de foto iets magisch. Scherpte op de bloem en blaadjes is goed. De zachte wazige achtergrond geeft de foto tevens meer kracht. Kleuropbouw is goed gekozen.
Ik zie een roos met viltig groene schutbladeren, knoppen onscherp op de achtergrond, paarse achtergrond links en donker rechts. Mooie compositie, mooi kleurgebruik. Scherpte licht vooral op de schutbladeren. Jammer dat de top van de roos niet scherp in beeld is.
Macro van een roos in de knop. Mooi in het licht geplaatst. Alleen jammer dat de scherpte op het blad valt en niet op de roos. Maar misschien was dat wel de bedoeling van de fotograaf.
Een prachtige kleurencombinatie. De druppeltjes geven de foto net wat extra's. Mooie scherpte op het blad en de bloem heeft genoeg detail.
Een gekleurde opname van een Roos met een zacht licht op de achtergrond. mooie opname.
Rozenknop, de herhaling van de kleur in de achtergrond is heel mooi. Scherpte ligt denk ik niet op de juiste plek. Onder is het wat krap uitgesneden, ik denk dat de foto vierkant mooier is.
mooie sfeervolle foto van een roos die mooi afsteekt tegen de paarse achtergrond en met de knoppen van andere rozen. de zwaarte van de foto ligt aan de linkerkant waardoor de balans in de foto voor mijn gevoel niet goed is. misschien een vierkant beter is.
Aparte kleuren. Vierkante uitsnede was wellicht mooier geweest. Heb het dee dat de scherpte verkeerd ligt. Waarom op het voorste groene blad?
Hub Vermeeren
Mooie foto maar wel erg druk.
Mooie foto van volgens mij een museum of informatie centrum. Misschien was deze nog mooier geweest als de ring er helemaal op had gestaan.
Foto die vragen oproept wat je nu precies ziet
Ik herken een kleurrijke, echte Hub foto. De Rijksdag in Berlijn met een diversiteit aan vormen, lijnen en kleuren. Aansprekend beeld, waarop veel gebeurt. Mijn complimenten!
goed gezien maar net niet overal gelijk
Een leuke architectuur foto. Om deze foto nog spannender te maken zou ik de witte cirkel met alle informatie over het gebouw achterwege laten, dus nog iets verder inzoomen. Dan blijven de kleuren beige/bruin en blauw over. Probeer maar eens.
perfecte gemaakte foto maar weet niet waar ik naar kijk. het lijkt op een constructie. Ik hem ook wat druk
Mijn foto is gemaakt in de koepel van het Reichstag gebouw in Berlijn en je kijkt neer op de vergaderzaal van wat bij ons de tweede kamer is.
Foto van Rechstag te Berlijn. Compositie van de foto geeft een mooi zuigend effect naar beneden. Symmetrie is prima gekozen.De mensen rechtsonder in beeld geven tevens de imposante grootte van het gebouw weer. Een prachtig staaltje van architektuur.
Architectuurfoto. Ik zie een modern gebouw van glas en staal. Ik kijk door het glas in de diepte waar blauwe stoelen staan. In de zuil in het midden, boven, zie ik de weerspiegeling van de kleuren blauw van beneden. In deze foto is zoveel te zien dat het veel is om te benoemen. Het symmetrische lijnenspel in het glas, de reflecties, de informatiering rondom de glazen koepel. Kortom: Prachtige foto van de Reichstagkoepel! Realistisch, maar met een kunstzinnige blik in beeld gebracht. Mooie symmetrie. Veel scherptediepte. Top foto!
Prachtig gedeelte van een gebouw in Berlijn. Fotogeniek zou ik zeggen. Goed symetrisch in beeld gezet. Misschien was het mooier geweest, om nog meer in te zoemen, zodat hij wat abstracter wordt. Is voor mij nu een wat onrustig beeld.
Een foto waar ik naar bleef kijken. Onderzoeken waar de symmetrie wel en niet zit. Het feit dat er niet overal sprake is van symmetrie stoort niet. Toen ik echter de mensen in beeld ontdekte stoorde me dat iets meer. Het was natuurlijk mooi geweest als ze er niet waren, maar het midden van de foto trekt genoeg aandacht om dat te vergeten. De kleurencombinatie is erg mooi.
Een foto waarvan ik niet weet wat het is, alles is wel heel duidelijk in beeld gebracht.
Ik vind dit een spannende foto, ik weet nietwaar ik naar kijk,maar ik zie een leuke herhaling van kleuren, mooi lijnen spel steeds rond en verticaal. Doordat ik personen ontdek links en rechts onder denk ik dat het een groot object is dat van boven gefotografeerd is
een science fiction achtige foto van een gebouw waar mensen rondom kunnen lopen met er onder een soort tribune waar lezingen kunnen worden gehouden. de symmetrie is goed. jammer dat er rechtsboven geen mensen in beeld staan, net iets beter geweest. de kleur paars/blauw komen in veel dingen terug waardoor het geheel toch goed in balans is. goed gezien
Mooie doorkijk. Ziet er wel wat futuristisch uit.
Riek Seuren
Mooie onscherpte op de achtergrond, mooie kleur.
Lila bloem tegen een groene en grijze achtergrond. Fijne kleuren, ik mis wel de scherpte in deze foto.
mooi in beeld gezet
Een foto met een mooie zachte achtergrond. De Bloem is scherp. Zoals het hoort.
Mooie bloem in beeld gebracht. Scherpte licht goed. Achtergrond passende kleurenmix
Bloem gefotografeerd met groot diafragma waardoor de scherpte alleen op het midden van de bloem ligt. Mede daardoor mooi vrij van de achtergrond.
Bloem schuin in het beeld gezet. Compositie op deze manier geeft de foto iets meer kracht. Scherpte duidelijk op het centrum van de bloem. Achtergrond is mooi zacht en wazig met een mooie kleurbalans.
Ik zie een close up van een bloem met veel kleine bloemetjes. Compositie: centraal in beeld gebracht, met een diagonaal van de stengel. Mooie zachte achtergrond. Genoeg negatieve ruimte. Misschien een iets kleiner diafrafma voor meer scherpte diepte. Verder mooi in beeld gebracht.
Bloemenfoto met een kleine scherpte diepte. Wazige achtergrond, zodat de bloem echt in de picture staat en niet wordt afgeleidt door andere dingen.
Ik vind het scherpstelpunt goed gekozen. Mooi dat de achtergrond zoveel onscherpte heeft. De grijze kleur in de achtergrond maakt de foto voor mij wat saaier.
Bloem komt mooi schuin in de foto, de achtergrond is goed onscherp. Van de bloem is maar een heel klein stukje scherp. Ik vind het geen spannende foto.
een bloem die bijna centraal in beeld staat met de stengel op 1/3 in beeld komt. de achtergrond mooi wazig. aardige foto
Een bloem, wellicht wat gewoontjes. Op zicht wel aardig in beeld gebracht

Rene vd Pasch

Mooie compositie, is alleen niet scherp in het gezicht. Jammer anders erg mooi.
Zou kiezen voor een meer rustige achtergrond
Mooi portret van een goedlachse jonge vrouw op een bankje in de (Schadijkse?) bossen. Past bij het huidige tijdsbeeld, waarin de natuur een meer prominente rol speelt. Geslaagde foto.
goed in beeld gebracht,misschien t bankje in t geheel erop
Een leuke ongedwongen foto van een meisje. Goed in beeld gezet met een rustige groene achtergrond.
Leuke compositie. achtergrond had ik nog iets onscherper gemaakt. Ik had het model een ander pose laten maken zodat de foto krachtiger wordt.
Foto van een leuke meid in een prima omgeving. Contrast tussen jurk en achtergrond is prima gekozen. Voor mij trekken de benen op de een af andere manier te veel aandacht en dat vind ik erg jammer.
Een foto zonder poes pas . Straalt rust en vooral zelf vertrouwen uit.
Meisje in vrolijke stemming op bankje in de natuur .Compositie goed gekozen. Scherpte op het gezicht is redelijk goed. Had echter de foto bijgesneden aan de onderkant waarbij alleen een klein stukje van het linkerbeen zichtbaar was. Had de foto nog sterker gemaakt.
Ik zie een meisje op de bank, in de natuur. Ze lacht naar de fotograaf. Donker, lang, krullend haar. Ogen iets dicht geknepen. Halskettinkje om. Bont jurkje, blote benen, sneakers met sokjes. Meisje zit keurig rechtop, handen ineen. Achtergrond een beetje druk groen, waar boven nog een stuk berk uit komt (afsnijden?) Lieve foto van een mooi meisje.
Portretfoto van een mooi meisje. Beetje fletse saaie foto. Had misschien iets spontaner gekunt en andere compositie. Beetje stijfjes zo...
Wat mij meteen opvalt is dat er bij het model nauwelijks schaduwen zijn. Hierdoor komt het model mooi uit in de foto. Zelf vind ik het in de natuur altijd leuk als de kleding contrasteert met de omgeving. Nu gaat voor mij de kleding van het model op in de omgeving. Misschien was het ook leuk geweest als het bankje er volledig op had gestaan.
Geslaagde op name van leuke meid genieten of uitrustend op een bank in de natuur, kijkend richting de camera alleen jammer dat ze de ogen niet helemaal open heeft.
Lief lachende jonge vrouw op een bankje. Ze zit mooi uit het midden. Het zou mooi zijn geweest als de scherpte meer op de ogen/gezicht lag. Ik vind het geen spannende foto.
een portret van een meisje/dame die van de fotograaf effe op dat bankje moest gaan zitten voor een foto. in dit geval zou er veel meer uit te halen zijn om hier een leuke foto van te maken. jammer dat de uitsnede onder te weinig en boven te veel is. had meer in gezeten
Mooi portret van een tiener. Had wellicht nog iets van de bovenkant afgesneden. Verder is de uitstraling Ok.

Marij vd Laar

Leuke weerkaatsing in water, wellicht aan bovenzijde iets meer in beeld gelaten dan gaf dat meer symmetrie
Zou foto droppen aan onderkant tot reflectie bloemen zodat er een soort symmetrie ontstaat
Weerkaatsing van narcissen en kleurrijke struiken in het water. Levert een echte lente-foto op. Ik mis wat spanning in deze foto.
mooi kleurrijke foto,en spiegeling
Een min of meer abstracte foto. De spiegeling in het water is volgens mij hier het hoofdonderwerp. Hier zou dan ook op scherp gesteld moeten worden, dat is hier niet gebeurt, waardoor ik niet weet waar ik nu kijken moet.
ik zie 6 lagen. Veel kleuren. Fijne foto.
Het interessante in deze foto komt voor mij van de gele en roze kleur in de weerspiegeling. Ik zou de bovenkant weghalen tot net boven de oeverplanten dat maakt de foto spannender.
Foto met in de achtergrond een bloembed, en op de voorgrond water. Foto is opgebouwd uit verschillende lagen waarbij de weerspiegeling van de oever, graspartij en bloembed de foto een extra dimensie geven.
Ik zie honderden narcisen, gras en verdorde planten weerspiegeld in het water. Ook nog weerspiegeling van gele en groene struik. Horizontaal lijnenspel. Lentefoto.
Weerspiegeling in het water. Mooie kleuren,maar niet echt heel spannend...weet niet zo goed wat ik hierover moet zeggen. Ik denk dat het beter kan, maar weet niet zo goed hoe..
De spiegeling is erg leuk om te zien. Ik had het denk ik mooier gevonden als het gespiegelde deel dat zichtbaar is in het water, ook aan de bovenzijde zichtbaar zou zijn.
een strakke foto met allemaal lijnen de lijn van de oever, de lijn van de bloemen en al die lijnen weerspiegelen zich weer in het water , mooi
Deze foto is van mij. Het is een spiegeling in een vijver een strakke rand narcissen en twee bloeiende struiken daar bovenuit die je alleen onderin ziet.
leuke vlakverdeling van een bloemenrand aan de oever van een beek/riviertje. de weerspiegeling is leuk. aardig gezien.
Mooie spiegeling in het water, Leuk dat de oorsprong van de roze vlek boven niet te zien is.
Robert Knijnenburg
Stilleven van een oud bureau. Zelfs de sigaren in de asbak maken het heel realistisch. Zeer scherp op telefoon toestel.
Home office. Ook in deze foto komt het corona-tijdsbeeld naar voren. Goed idee om de oude telefoon te gebruiken!
mooi in beeld gezet,vroeger
Deze foto heb ik gemaakt in het Helmond's museum. Mijn oog viel op de oude bakelieten telefoon. En die heb ik met een deel van de omgeving gefotografeerd.
tafereeltje op een bureau. Oude telefoon, mappen,sigaretten aansteker, asbak. Leuk bedacht.
Deze foto vertelt voor mij een verhaal van een directeursbureau tamelijk lang geleden. De tel., aansteker en asbak met de sigarenstompjes maken het helemaal af.
Bureau met de kenmerkende voorwerpen uit zeventiger en tachtiger jaren. De telefoon staat hierbij vrij centraal in beeld.Duidelijk is te zien dat het waarschijnlijk het bureau van een directeur is gezien de doorverbindtoetsen op de telefoon en o.a. de aansteker met het sigarenpotje op de voorgrond. Foto geeft een duidelijk tijdsbeeld weer.
Ik zie een bureau met telefoon, boeken, bureaulegger van leer, brievenbakje, aansteker , asbak met sigarenpeuken. Compositie: geordend geheel, goede vlakverdeling, mooi belicht door Raam? Het lijkt me een foto die gemaakt is in een museum, directiekantoor, mooi tijdsbeeld jaren 50. Rustige foto, fijn om naar te kijken
Vooral de telefoon vind ik hier het plaatje. De rest hoort erbij voor het geheel af te maken, maar voor mij voegt het niks toe. Misschien leuk om een gedeelte van de telefoon prominent in beeld te zetten?
Leuk idee om een stilleven te fotograferen. De gekozen objecten vind ik erg origineel. Op mij komt het beeld wel wat onrustig over. Er is veel op te zien. Ik denk dat minder attributen of een ander standpunt een overzichtelijkere foto hadden gegeven.
Een zeer drukke foto misschien iets te druk een andere verdeling of het weglaten van enkele voorwerpen zou meer rust geven.
Een antiek bureau met alleen de telefoon scherp in beeld. Veel van de andere voorwerpen op het bureau staan maar half in beeld. Toch is het wel duidelijk wat het is.
een foto van een kantoor van een directeur uit de jaren 60-70. de bakelieten telefoon is het middelpunt van deze foto. je kunt zien dat het een geordende man is, alles mooi op zijn plaats. het vertelt hoe de persoon ook in het leven staat. ik had de aansteker een klein beetje naar links gezet zodat de telefoon nog iets meer los komt van de rest. mooie foto
Lijkt me een foto uit het museum. Foto graaf heeft goed gekeken en alles strak in beeld gezet. Goede afweging gemaakt met betrekking tot het kroppen, al twijfel ik nog over linksonder.
Patrick Craenmehr
Mooie lucht en compositie. Paal aan linkerkant verstoort het beeld voor mij. Bankjes zijn niet scherp wat ik wel jammer vind.
Hoog water van begin dit jaar bij de maas tussen Broekhuizen en Arcen. Lange sluitertijd goed gevonden. Wat me vooral aanspreekt is de wolkenpartij, die fraai in beeld is gebracht. Prima foto!
mooie foto met lange sluitertijd.
Hoogwater bij Broekhuizen gefotografeerd met een lange sluitertijd. De bankjes, de beweging in de wolken en het water maken de foto. Goede landschapsfoto.
lijkt wel broekhuizen aan de maas bij hoog water. Bankjes in het water, zonneschijn tegen de bomen de witte gebouwen. Goed gezien voor de helderheid van de foto. Scherpte heel goed. Bankjes maken de foto af.
Van een erg goede foto kun je weinig zeggen en daar moet je van genieten! Deze vind ik van grote klasse.
De maas in Broekhuizen met hoog water. De zitbanken buiten gebruik versterken het beeld nog in de foto. Compositie met op de achtergrond de bomenpartij en Bierbrouwerij Hertog Jan met een mooie doortekende luchtpartij geven deze landschapfoto extra waarde.
Landschapsfoto, Bankjes die in het water lijken te drijven. Verwaaide wolken in de lucht. Strijklicht op de bomen, bebouwing en bankjes. Tijdsbeeld van de overstroomde Maasoevers in Broekhuizen/Arcen. Surrealistisch beeld door de lange sluitertijd (wolken en bootje) en de bankjes in het water. Mooie foto!
Hoog water en Photoshop...toch? Grappige foto waar je langer naar blijft kijken. Goede compositie, mooie wolkenlucht en glad water. Leuk bedacht. Kan me in elk geval niet voorstellen dat die bankjes echt zo in een rij staan
Mooi de beweging van de wolken die zo goed zichtbaar is. Ik ben erg nieuwsgierig wat daar zoveel bankjes bij elkaar doen.
Een foto waarvan ik denk met hoog water genomen,mooi in evenwicht zowel het water als de lucht. een foto die rust uitstraalt.
Het mooie licht valt meteen op in deze foto. De lucht en het water geven een lange sluitertijd aan. Hoog water? Maar als ik naar het rijtje bankjes kijk denk ik meteen niet erg hoog. Door het mooie licht doen de gebouwen op de achtergrond heel goed mee, veel diepte in deze foto.
een overstromende rivier genomen met een wat langere sluitertijd. hoe komen die bankjes daar terecht?? leuke foto
Langere sluitertijd waardoor het water glad wordt en de wolken beweging laten zien. Moet genomen zijn door iemand die z'n camera snapt...
Hans Seweuster
Mooie foto, goede reflectie en mooie zachte kleuren.
Prachtige foto van een drinkend eekhoorntje. Mooie weerspiegeling in het water en onscherpe achtergrond.
Mooie plaat, vanuit een schuilhut?
Haarscherpe kiek van een eekhoorn, weerkaatst in het water. Het levert een symmetrisch beeld op, dat prettig oogt. Kleuren ietwat flets, jammer.
mooi foto maar iets te flets
Zeer goede natuurfoto. De spiegeling in het water maakt de foto. Mooie zachte achtergrond. De vierkante uitsnede is goed gekozen.
spiegelbeeld van eekhoorn op rand van plas die aan het eten is. Achtergrondkleuren passen goed bij de eekhoorn. Waarschijnlijk is die genomen vanuit een fotolokatie in het bos.
Leuk, maar al veel te vaak gezien.
Erg gevoelig plaatje. Voor mij had er iets meer achtergrond bij gemogen. Nu is het erg druk.
Eekhoorn drinkend bij water. Weerspiegeling in het water van de eekhoorn geven het beeld extra waarde. Compositie vind ik in orde.
Ik zie een eekhoorn die aan het drinken is. Links een plantje, achtergrond groen en bruin. Flitslicht gebruikt? (lichtjes in de ogen, mooie glans op de vacht.) Eekhoorn voelt zich op zijn gemak (vogelkijkhut?) Mooie reflectie in het water. Jammer van de bruine tint in de achtergrond, maar ja .. roeien met de riemen die je hebt. Mooie foto.
Geweldig als je dit treft! Mooie weerspiegeling, mooie kleuren, goede scherpte. Mooie wazige achtergrond, waardoor de eekhoorn echt in beeld staat.
Een erg mooie spiegeling en een mooie scherpte in het onderwerp.
Mooi ,apart een eekhoorn die in alle rust geniet van zijn slokje water en dat ook een mooie weerspiegeling geeft
Mooi spiegeling, heel strakke foto. Achtergrond mooi onscherp, mooie kleuren
een foto van een eekhoorn die aan een waterkant aan het drinken is. deze foto is genomen in een boshut in Delden. we hadden mooi weer en voldoende gedierte die voor de lens kwamen, dit is een van de vele
Meen me te herinneren dat ik als eens een soortsgelijke foto voorbij heb zien komen. Desalniettemin weer een mooie plaat.
Marie-José Erprath
Beetje saaie foto.
Landschapsfoto met avondrood. Rustige foto met rode gloed op de wolken. Compositie uitstekend, met een goede kijkrichting naar de hoogspanningsmast. Onderzijde is wat donker. Verder een geslaagde foto.
leuke foto had meer uitgehaald kunnen worden
Silhouette van elektriciteitsdraden + mast. Mooie lucht. De draden beginnen mooi in de linker bovenhoek.
avondfoto. Lucht geeft avondtinten weer. Diagonale lijnen die in het niets verdwijnen. Het donkere gedeelte zou ik iets lichter maken dan wordt iets meer zichtbaar.
De schemering is goed gevangen en de lijnwerking van de hoogspanningsdraden maakt nog iets van de foto. Het dak van het gebouw midden onder mag weg.
Foto van hoogspanningsdraden lopend van linksboven naar rechtsonder naar de hoogspanningsmast.Diepte van het landschap komt hierdoor wel goed naar voren. Zou echter iets meer kleur doortekening van de neergaande zon in de foto willen zien. Maakt de foto een stuk beter.
Ik zie electriciteitsmast met draden tegen een blauwe lucht met rose wolken. Donkere ondergrond. Compositie: Diagonaal lijnenspel van electriciteitsdraden, mast rechts in beeld. Mooie kleuren in de lucht. Ondergrond is naar mijn smaak wat te donker.
Prachtige wolkenlucht, bij waarschijnlijk ondergaande zon? De electriciteitsdraden lopen mooi diagonaal door het beeld. Alleen vind ik het jammer beneden de horizon alles zo zwart is.
Mooi licht is er zichtbaar in de wolken. Leuk idee om te werken met silhouet.
Een avond opnamen, de skyline is niet helemaal duidelijk
Oranje gekleurde wolken, achter hoogspanning draden. Het onderste gedeelte is erg donker alleen een rechthoek in de midden licht op. Ik begrijp niet zo goed wat de fotograaf wil vertellen.
lstig
Draden komen mooi uit het hoekje, verder eigelijk wel een beetje saai.
Ilse Hagens
Ik had graag wat meer in beeld willen zien, zoals de gehele horens.
Zou persoonlijk graag de hoorns er volledig op willen hebben
Dit is mijn foto. Door vele insecten geplaagd rund bleef bewonderenswaardig rustig. Heb deze foto ingestuurd omdat ik 'm wel grappig vind.
foto leuk maar of helemaal erop,of een uitsnede maken,
Een foto van een koe. Ik vind het jammer dat de horens er niet helemaal op staan. Die hadden mooi vanuit de bovenhoeken kunnen beginnen en je vandaar uit de foto in kunnen leiden.
rund met imposante kop. Ik had de kop ook recht gezet want daar gaat het om. De hare links en rechts is wel een toevoeging.
De hoorns hadden er helemaal opgemogen en jammer dat je het ene oog bijna niet ziet.
Schotse Hooglander met duidelijk geen voorliefde voor de ontelbare vliegen. Foto geeft een pakkende gezichtsuitdrukking weer. Uitsnede is goed gekozen met de nadruk op de kop. Achtergrondkleur past prima bij compositie.
Portretfoto. Ik zie een runderkop, met hoorns en flinke beharing, vliegen op de neus en haren, tong en tanden zijn zichtbaar, tegen een rustige onscherpe achtergrond. Compositie: Frontaal en centraal in beeld gebracht, op ooghoogte gefotografeerd. Boodschap: Imponeren (niet de fotograaf, maar het rund,.) Mooi portret!
Prachtig rund. Zit hij niet "te geknepen" in de foto? Wel prachtig die neus met de vliegen erop. Mooi ook dat hij net z,n mond open heeft en z,n tong en tanden in beeld zijn.
Een prachtig beest. Op de linkerzijde van het dier is goed detail zichtbaar. Aan de rechterzijde is voor mij wat veel schaduw en te weinig detail.
Apart, wel een sterke opname bek ,neus en tanden mooi zichtbaar en zelfs de vliegen zijn ook goed zichtbaar, jammer dat de horens niet beide zichtbaar zijn.
Indrukwekkende neusgaten en grappig openstaande mond. Jammer dat de ogen niet te zien zijn, dat maakt dat het geen sprekende foto is, de hoorns zijn maar gedeeltelijk in beeld dat vind ik jammer . De haar sprieten aan beide zijde van het hoofd zijn grappig.
ook lastig
Een woeste hooglander, maken dat je wegkomt zou ik zeggen...
Tonie de Mulder
Erg mooie foto, geeft een rustig beeld met een verhaal. Mooie belichting. Foto spreekt mij erg aan.
Scooter tochtje door het bos. Ik wordt hier vrolijk van. Sterke compositie, met de scooter rijder in het middelpunt. Dat heeft deze fotograaf goed gezien. Sfeervolle foto. Leuk!
waar heen lijd de weg.goed gezien
Een goede foto. De bomenrijen en de weg leiden je naar het midden van de foto en naar de scooterrijder. Goed gezien en gehandeld. De scherpte mag beter.
kaarsrecht naar het einde van het licht. (verdwijnpunt) Strakke foto perspectief.
Rustige kleuren met mooie dieptewerking. De scooter had nog iets verder weg mogen zijn.
Op de scooter naar het oneindige. Compositie van de bomenpartij van breed naar smal geeft een prachtige diepte. De scooter versterkt de foto hierdoor nog eens.
Ik zie een man op een brommer, van de fotograaf wegrijdend. Een smalle verharde weg met brede zandranden, gras met uitgebloeide paardenbloemen. 2 rijen eikenbomen. Symetrisch in beeld gebracht. Sfeervol beeld, mooi belicht. Leuke foto.
Foto van Tonie. Ik heb deze gemaakt, omdat ik de laan met bomen en de lichtinval zo mooi vond. De brommer wilde ik er eigenlijk niet bij, maar voegt uitendelijk wel wat toe, vind ik zelf.
Mooie keuze om in deze foto de symmetrie op te zoeken. Alle lijnen lopen mooi naar achter. De kleuren in de foto zijn licht en verfrissend.
Een zeer mooie strakke foto van een laan met halve wegen een scooter .
Wegrijdende scooter. rechts en links onder komen de berm en de bomen mooi synchroon het beeld in, bomen hebben allemaal een mooie doortekening . Er zit erg veel diepte in de foto. Ik vind het een leuk beeld. Misschien dat ik de scooter iets verder door had laten rijden.
een scooterrijder die midden door een laan rijdt. er is op het einde licht in de tunnel. goed gezien. probeer hem eens in het zwart wit?? links het witte paaltje effe wegshoppen.
Mooi beeld. Mooie doorkijk, weinig op aan te merken
Jose Hommel
Mooie zwart-wit foto. Goede scherpte op rechter oog.
Close up van een koe. Scherpte ligt op de ogen. Goede omzetting in zwart wit.
mooie foto goed omgezet in zw/w.
Nog een koeienfoto. Deze kijkt nieuwsgierig de camera in. Het oog rechts is goed scherp.
in zwart wit omgezette runderkop
Grappig en goed gefotografeerd. Fijn dat ie zw./w. is.
Nieuwsgierig wat er voor hem gebeurt. Composite goed in beeld gezet. De uitpuilende ogen en de nog net zichtbare neusgaten maken het beeld net iets spannender. Omzetting naar zwart-wit is in deze foto goed gekozen.
Ik zie een koe, die nieuwsgierig naar de fotograaf komt kijken een oor naar achteren, ander oor met oorbel. Scherpgesteld op de ogen. Mooi omgezet naar zwart/wit.
Deze foto is door mij gemaakt in Vaals. Deze stier kwam recht op me af lopen (gelukkig met een hek ertussen). Het leuke aan deze foto vind ik dat het net lijkt alsof de stier aan mijn camera snuffelt. De omzetting naar zwart-wit maakte de foto voor mij wat spannender. Het liefst had ik de stier symmetrisch op de foto gekregen, maar na deze foto liep hij helaas weer weg.
Hier mis ik iets, op deze foto zie ik 2 neusgaten, 2 ogen en een oor ?
Een koe die aan de camera lijkt te snuffelen. Grote sprekende ogen die wat angstig lijken te kijken. Jammer dat er een oor wegvalt. Een durfal die fotograaf.
lastig een portret van een koe omgezet naar zwart wit. scherpte ligt goed op de ogen.
Nu een woeste koe. Ik vind de uitsnede wel iets te krap. Ik vraag me af waarom hiervoor is gekozen
Ton Oudenhoven
Mooie foto van een kwal.
Onder water foto van een kwal, met hypnotiserend effect door de oplichtende driehoekjes. Z'n ogen? Benieuwd naar de uitleg van de maker.
eigen foto ringstrietslak een kwal.
Op deze foto is veel te zien, een kwal, een krab en een slak. De lichtval is mooi. De foto geeft een mooi beeld van wat er zoal onderwater leeft. Een goede foto.
Misschien kijk ik in een akwarium maar verder weet ik niet wat het allemaal is.
Als ik het goed zie, zijn de flitsers achter een (dode?) kwal gelegd waardoor lijkt alsof die ogen krijgt en naar het beestje op de voorgrond kijkt. Leuk effect.
Aliens op de zeebodem.Compositie van de foto is prima. Scherpte en lichtinval is betreffende het hoofdonderwerp goed. Foto geeft een mooie kleurbalans . De lichtbel met verschillende lichtpunten maakt de foto extra spannend.
Ik zie een geleiachtig object, onderwater gefotografeerd, met witte driehoeken, iets rossig met tentakels, krab links in beeld. Compositie: Kwal centraal, beeldvullend in beeld gebracht, scherp gesteld op "tentakels". Op ooghoogte genomen. Deze foto geeft mij een griezelig gevoel, door de witte driehoeken. terwijl de tentakels een gevoeligheid/ aftasting uitstralen. De foto maakt me ook nieuwsgierig. Jammer dat er niet meer van de omgeving te zien is.
Een kwal? en nog iets met tentakels wat zich aan het uit/ingraven is. Je blijft wel langer kijken, om te kunnen zien wat er allemaal gebeurd. Erg mooi licht op de foto!
Mooie kleuren in de foto. Ik vind het lastig om te zien waar ik precies naar kijk. Er is wel een mooie scherpte zichtbaar in de foto.
weet niet wat het is
Onderwaterfoto? Een kwal met fel wit oplichtende kern. Het sprieten dingetje in de midden is grappig ( lijkt een poppetje met hang oren en een bontjas) en trekt de aandacht.
een onderwater tafreel van een krab en een ??? kwal met lichtgevende strepen veroorzaakt door???
Een kwal met twee oogjes, veder vind ik 'm best wel saai. Er gebeurt niets.
Jan Theelen
Mooi oud schuurtje zwart wit in beeld gebracht.
Openluchtmuseum? Mooi oud huisje, bankje ervoor, fraaie hagen, was aan de lijn. Ik mis alleen nog het bejaarde koppeltje in klederdracht :-) Leuke foto wel.
mooi gezien ,omzetting ook mooi,de waslijn maakt t af
Een oud huisje aan een zandweg. Goed in beeld gezet. Leuk detail is het wasgoed op de achtergrond. Geeft een oude sfeer die versterkt wordt doordat de foto off-color gemaakt is. Naar mijn mening is dat net te veel gedaan.
foto geeft de tijd terug aan en laat zien hoe het toen was
Deze foto roept vragen op door de was aan de draad. Woont hier nog iemand? Ik had er iets meer kleur ingelaten deze vind ik te flets.
Een mooi nostalgisch melk huisje. De was op de achtergrond maakt het compleet.
Sprookachtig oud huisje. Compositie van het huisje ligt rechts in beeld waardoor het weggetje voor het huisje een nog beter dieptebeeld geeft. Het lijkt of er iemand woont aan de waslijn met was te zien. Omzetting door de kleuren te verzwakken geeft de foto een nog meer ouderwetser karakter.
Historische foto. Een bakhuisje met een rood pannen dak en rozen tegen de muur, een vogelkooitje, maar ook een nestkastje aan de muur en een klomp. Gevel met mooi metselwerk, uilengat, muuranker. Raam in zijgevel, deur in voorgevel, bankje erbij. Was aan de waslijn. Omheinde tuin. Zandpad voor de deur, diagonaal in beeld gebracht. Compositie: Ik zou het huisje iets meer rechts in beeld hebben gebracht, waardoor links wat meer uitloop van de weg en tuin. Kleuren vind ik wat flets, foto leent zich goed om in zwart/wit of sepia. Foto geeft een mooi tijdsbeeld van Ca. 1920? Leuke foto.
Idylisch plaatje. Oud huisje, de was aan de draad.. Niet helemaal omgezet in zwart wit. Je ziet nog iets van kleur in de rozen en pannendak. Goede compositie. Het weggetje voor het huis, wat van je afloopt.
Een ontzettend schattig huisje. Ik weet niet of de was op de achtergrond bij het huisje hoort, maar het is erg passend. Ik ben wel benieuwd wat de foto doet met meer kleur.
Een leuke opnamen van oud schuurtje/woning met op de achtergrond de waslijn. je wordt vanzelf de diepte ingetrokken om te weten wat zou er nog meer te zien . mooie opname .
Grappig oud gebouwtje, de wapperende was links voegt echt iets toe het lijkt een foto uit vervlogen tijden. Ook de vage kleuren bevestigen dit.
een ouderwets huisje met op de achtergrond de was aan de lijn, zoals het vroeger gebeurde. leuk dat er een off color van is gemaakt wat een beetje de sfeer benadrukt van vroeger
Huisje staat mooi in beeld, Er is kleur uit de foto gehaald. Zegt me verder weinig.
Marc Cremers
Als het landschap horizontaal had gestaan was het mijn inziens beter geweest.
Veel dierenfoto's deze maand. Hier schapen in de wei op een zonnige dag. Zomers beeld.
leuk gezien ,wel proberen de horizon recht te zetten.
Een zeer apart camera standpunt. Alles in de foto staat scheef. De horizon de paaltjes, de boom. En toch kan deze foto dat hebben omdat het schaap recht in de lens kijkt. Leuke foto!
Misvormd schaap. kop schaap en zonnestralen maken de foto. Misschien deze foto met andere lens zonder vertekening van schaap. Ik zou hem recht zetten.
Hier is gebruik gemaakt van een behoorlijke groothoek wat een geinig effect geeft. Vraag me af hoe die geweest was als de zon helemaal achter de kop van het schaap gezeten had, had je dan een lichtkrans om de hele kop gehad?Nu zie ik alleen een beetje op de kop.
Nieuwsgierig schaap in beeld gezet.De vertekening van de houten omheining en de zonnestralen geeft de foto meer power. Zou echter de uitsnede beperkt hebben tot het bovenlichaam van het schaap en een gedeelte van de omheining met de zonnestralen. Hierdoor vallen de gebouwen op de achtergrond weg een maakt de foto nog beter.
Ik zie een schaap dat de fotograaf nieuwsgierig aankijkt. Het staat in een omheinde wei in een woonwijk. Zon schijnt fel, schaduw van hek en schapen op het gras. Klein diafragma gebruikt waardoor de zon een mooie ster wordt. Positie van de fotograaf : ooghoogte schaap, diagonale compositie. Door de positie krijgt het schaap een groot hoofd en kleine pootjes. Creatieve benadering van een schaap.
Schaapjes in de wei. Wel grappig in beeld gezet, maar de compositie had anders gekunt naar mijn idee. Te rommelig op de achtergrond met de huizen, die niks toevoegen. Wel mooi sterretje van de zon. Is mij nog nooit gelukt zo
Fisheye heet dit effect als ik me niet vergis. Ik vind dat altijd erg leuk om toe te passen bij dieren om hiermee te zorgen dat de kop van het dier als het ware naar de lens toegezogen wordt. Ik vind de achtergrond nog wel aanwezig. Misschien had een vignet dit wat weggenomen.
jammer de zon trekt veel aandacht.
Een nieuwsgierig schaap Het " stralende " zonnetje voegt echt iets toe. Ik denk dat ik zou proberen de foto vierkant te maken zodat de huizen weg wegvallen. grappig standpunt.
een schaap wat met een fisheye lens is gemaakt op een zonnige dag. voegt de schuine uitsnede een toegevoegde waarde?? kan de gestreepte zon is wel een mooi detail in de foto. aardig