^01^

Foto van Arie
Goed gezien, de hartjes paddenstoel mag wat mij betreft iets donkerder.
goed standpunt gekozen. Onderwerp staat prachtig in beeld. Achtergrondkleur goed passend bij onderwerp. Had alleen de foto nog meer van onderen genomen.
Mooie vorm, echter de achtergrond vind ik storend. Niet echt kikker perspectief al geloof ik best dat ie op een laag standpunt is genomen. Foto met weinig zeggingskracht.
De zwam groeit op een afgezaagde berken stam. Verwonderlijk in de vorm van een hart.(schuitwaterBroekhuizen)
Mooie scherpte ondiepte. Kikkerperspectief kan maar zie het effect er niet direct in terug.
compositie goed. scherpte op 'middenzwam', hartvorm. Spinrag goed zichtbaar. spinnetje nog net zichtbaar. Steekt goed af tegen kleurrijke wazige achtergrond.
zie hier het kikker perspectief niet
Ik vind dit een sterke foto qua scherpte diepte. Ook vind ik de spinnenweb erg goed gedetailleerd. Wat ik grappig vind aan de foto is dat de paddenstoel een vorm van een hart heeft, je kunt er veel fantasie in kwijt. De foto doet leven.
goed gezien wel aan de lichte kant.
Grappige paddenstoel, leuk detail het spinnenweb, uitsnede vind ik minder, waarschijnlijk vierkant beter dan is de achtergrond alleen groen.

 

Mooie scherpte op het onderwerp in de voorgrond. Ik kan niet direct uit de foto halen of er sprake is van kikkerperspectief.

^02^

Foto van Tonie

Voldoet aan opdracht. Mis alleen een symmetrie tussen de bomen.
Nette foto in kikker perspectief. Mooi schouwspel van takken. Alsof je zelf op de grond ligt en naar boven aan het staren bent.
Mooi allemaal de takken die van alle kanten komen. Op zichzelf een foto van onderen naar boven maar of dit nu vanaf de grond is genomen of niet is niet terug te zien.
mooi beeld wat naar het midden wordt gezogen een zijde een donkere en aan de andere zijde de belichte boom. weet niet of de maker de scherpte goed in de gaten heeft gehouden want het lijkt dat die naar boven onscherp wordt opzich een aardig schouwspel
extreem kikkerperspectie. horizon niet zichtbaar. Alleen toppen goed gekozen. Geeft vol en ook rustig effect, mede door zwart wit.
had denk ik meer uit gehaal kunnen worden ,wel leuk in zw/w
goede zwart/wit foto, duidelijk kikkerperspectief, veel gezien beeld.
Duidelijk dat de foto van onderaf is gemaakt. De ombuiging naar zw/w maakt de foto spannend.

^03^

Foto van Sjaak

Deze kikker heeft een bril nodig, teveel onscherp naar mijn mening.
Verrassend dat bij deze foto alleen het brugdeel scherp is.
Foto geeft een mooi beeld van voren naar achteren , waarbij de onscherpte en geringe kleuropbouw voor meer mystiek zorgt.
Van onder de brug genomen. Mis de scherpe. Beetje dromerig. Heb het idee dat de foto links en rechts wat over-bewerkt is. Wellicht dat er een andere reden voor dit effect is.
deze foto is gemaakt in Wansum onder de brug. De omgeving is onscherp gemaakt. Dit om vanuit de kikker zijn gezichtsveld te laten zien. Geeft ook een beetje een bedreigende sfeer. Omgezet in enkele onbekende bewerkingen. Sjaak van Wijlick
Mooie compositie, spannende lucht. Wellicht zou wat meer scherpte een iets mooier effect kunnen hebben.
deze foto is wat aan de mysterieuze kant ( brug in Well denk ik) de vlakken vindt ik wel mooi om te zien, en de uitloop naar boven is wat spookie
denk de onderkant van een brug te zien. Komt over als 'abstract plaatje' Lage horizon. donker wolkendek erg passend voor sfeer.witte lijntjes langs de rand, doorlopend in bovenhoeken met 'uitstraling'geeft mooi effect. Li. onder iets boven de hoek een struikje? valt op, mooier als het er niet gestaan had, niet echt storend.
ik zoek de scherpte
Ik vind dit een mysterieuze foto, daar houd ik wel van. Ik vind het lijnwerk erg mooi, dat zorgt voor een strakke compositie.
mooi bedacht ,iets meer scherpte zou mooier zijn .
Speciaal beeld, maar klein stukje scherp, onder in de foto eerst randje groen, water, overkant en lucht veel lagen dat geeft diepte, foto spreekt me aan, duidelijk kikkerperspectief.
Prachtige opname !!! juiste perspectief, mooie kleuren en verrassend
Voor mij duidelijk kikkerperspectief doordat de grond duidelijk zichtbaar is. Er is sprake van een mooi lijnenspel en de brug/viaduct is mooi gecentreerd.
is een brug , geef een hele andere kijk op kikkerperspectief

^04^

Foto van Piet vd B.

Heb deze foto vanuit grashoogte genomen waarbij de onscherpte op de voorgrond en de scherpte rechts op het kuiken met een onscherpe achtergrond mij wel aanspraken.
Wel aardig. Vind het Jammer dat ik zo weinig zie van de kuikentjes. Den dat ik zelf een heel andere uitsnede had gemaakt. linkerkant vanaf het midden wel en onderkant grotendeels weg.
Mooi zacht beeld van snoezige jonge eendjes. Voldoet uitstekend aan de opdracht kikkerperspectief. De fotograaf heeft zich goed verscholen gehouden in het gras en blijft onopgemerkt. Of kijkt het linker eendje de fotograaf recht aan? Dat is niet geheel duidelijk. Compositie kan nmm iets sterker, als de regel van derden beter was toegepast. Op zich niet storend, want de aandacht gaat terecht uit naar de 2 rechter eendjes. Al met al een prima foto!
Mooie foto, duidelijk volgens de opdracht als kikkerperspectief. Scherpte op de juste plek en de onscherpte maakt de foto erg mooi
een schattig tafereeltje de kuikens hebben de fotograaf niet in de gaten. ik denk als je er dichterbij had gekund, of een uitsnede had gemaakt, waardoor de kuikens voller in beeld waren de foto sterker zou zijn geworden. leuk gezien
ogenschijnlijk gaan de eendjes bergafwaarts. scherpte op 1e eendje. Compositie: mogelijk sterker als voorgrond iets minder was geweest
leuk die eendjes ,zo zou de kikker het ook zien
Eendje is mooi scherp, ik vind uitsnede niet zo goed, vierkant en wat inzoomen maakt de foto rustiger, wel goed kikkerperspectief.
Mooi perspectief en kleuren
Duidelijk een kikkerperspectief. De camera raakt volgens mij de grond. Het vlak aan de linkerzijde waar weinig gebeurt is voor mij in deze foto te overheersend. Wellicht dat het draaien van de camera naar rechts of het uitsnijden van de foto dit had voorkomen.
de voorste eendjes zijn mooi scherp in beeld gebracht

^05^

Foto van Ali

Wal grappig maar geen kikkerperspectief. Past meer in de animal crackers
Met benen en nog wat grond dan had de foto wat mij betreft voldaan aan de opdracht. Lucht maakt de foto saai.
waarom zo gemaakt: Guanaco die nieuwsgierig is. gedeelte van rug laat enigszins de grootte van het dier zien, waarbij toch het hoofd/de kop ook goed in beeld is. vanuit deze positie, lage horizon zichtbaar
is dit kikker perspectief ?
iets meer moeite beter resultaat.
Grappige kop, iets voor animal crackers.
Mooi perspectief met lage horizon waardoor onderwerp krachtiger naar voor komt
Een prachtig moment gevangen. De wilde haren en de 'speelse' kop van het dier. Ik vroeg me af of er voldoende scherpte op het gezicht zit. Deze lijkt voornamelijk op de rug van het dier te zitten. Het kikkerperspectief zie ik niet per definitie terug.

^06^

Foto van Hans

Op zich mooie foto, alleen vind ik hem een beetje flets.
Springt er tussen de andere bloemen foto's uit door de sfeer die er heerst iets high key- achtig.
Deze foto geeft een fraaie wazige zachte indruk. Voldoet echter niet aan het kikkerperspektief.
Mooie foto maar geen kikkerperspectief
Mooi in beeld gebracht. Zachte lila tinten met oplichtende meeldraden trekken de aandacht van de kijker
Mooie foto met het geel wat erg mooi naar buiten springt.
foto gemaakt met de 70-200 vond het wel grappig dat de kleuren combinatie er best wel aardig eruit is gekomen.
goede compositie. overbelichting met prachtig subtiele kleurenspel. lijkt genomen vanuit 'weinig' Kikkerperspectief
mooie zachte kleuren maar ook weer de scherpte
Ik vind dit een interessante foto. Het lijkt namelijk ook wel een schilderij. Hoewel ik mij ergens afvraag of dit kikkerperspectief is, omdat het voor mij lijkt dat de foto niet van beneden uit is genomen. De bloemen zie je vanuit ooghoogte.
mooie foto iets donkerder zou ik mooier vinden
Mooie kleuren, high key, erg schep op de juiste plek, goed perspectief.
Mooie high key opname maar kikkerperspectief ???
Een prachtige schilderachtige plaat. Het lijkt geverfd. Mooi vastgelegd. De kleuren kloppen bij elkaar. Volgens mij zijn het kleine bloemetjes, omdat ik ook een aantal grassprietjes zie en het is dan ook goed passend bij het kikkerperspectief.

^07^

Foto van Ilse

Scherpte van de vogel ligt hier duidelijk op de kop. Standpunt is ook goed gekozen. Echter de takken dwars voor de vogel vind ik jammer.
Ondanks dat het wel grappig is dat de vogel recht in de camera kijkt, vind ik de rest van het beeld veeeeel te druk.
Mooi van kleur en contrast.
Dit is mijn eigen foto. Ik zat zelf in de berm onder deze boom. De duif zat hoog in de boom, ze keek me rustig aan en poseerde als een volleerd model. De lucht was helder blauw, de schaduw viel mooi. Ben er zelf tevreden over en benieuwd naar de feed-back van mijn clubgenoten :-)
Scherpe foto maar in mijn optiek niet wat bedoeld is met kikker perspectief
extreem kikkerperspectief. duif kijkt mooi in camera. compositie: plaats duif oké totaal druk gezien hoeveelheid takken
Foto is weliswaar van onder genomen maar dit is ook een kikker persspectief
Een erg speelse foto. Wat ik er leuk aan vind is dat de duif her en der onderbroken wordt door takken en je vervolgens de schaduwen over zijn verenpak ziet lopen. De belichting vind ik sterk in deze foto.
boomkikker perspectief???
Scherpe foto, duif kijkt in de camera, mooie licht inval, jammer van de schaduwen over het oog en de linkerkant van de kop..
Mooi oogcontact met onderwerp en kop in het zonnetje ! Hoeveelheid takken werkt storend.
Een prachtige vogel, mooi van onderaf gefotografeerd. De combinatie van de kleuren door (volgens mij de lage zon) maken er een mooi kleurenpallet van.

^08^

Foto van Ton

Dappere kikker. Mooi in beeld gebracht, goed scherp. Super.
Erg gedurfde foto en zelfs het oog is mooi scherp.
Gave foto. Voor mij de absolute winnaar. Je zou dat kleine kikkertje maar zijn dat voor die stier staat.
imposante uitdrukking, dreigend en gevaarlijk. Heel goede keuze met omzetten. Perfecte foto.
Duidelijke foto van kikkerperspectief, mooie omzetting naar zwart wit. Aan linker zijde misschien nog iets van de schaduwen op het rund ophalen en dan perfect.
een indrukwekkende uitstraling heeft dit "koetje". de omzetting naar zwart wit is best aardig gelukt. goede foto
rund lijkt nieuwsgierig de camera te 'zoeken'. lage horizon. grijze achtergrond goed passend. compositie bijna beeldvullend en passend bij gekozen onderwerp
had deze liever in kleur gezien
Een erg sterke foto. Mooie scherpte diepte en de stier straalt veel status uit doordat de foto in kikkerperspectief is genomen.
zo zou een kikker tegen deze hooglander aankijken.gevaar voor eigen leven??
Goede uitsnede, goede zwart/wit omzetting, perspectief goed en ook gedurfd, wel erg jammer dat de foto bij de ogen te donker is.
Mooi perspectief met lage horizon waardoor onderwerp zeer krachtig en imposant naar voor komt. Prachtig in z/w met softe achtergrond waardoor nadruk nog meerop onderwerp komt te liggen.
Ik hoop dat er een telelens is gebruikt, maar het lijkt of de fotograaf héél dichtbij staat. De omzetting naar zw/w maakt ook dit een spannend beeld en er is duidelijk gefotografeerd vanaf een laag standpunt. Ik vind het een leuke keuze om het dier vanaf de voorzijde te fotograferen en in het midden te plaatsen. Voor mij is de linkerzijde van het dier te donker en vragen de bomen aan de linkerzijde veel aandacht.

^09^

Foto van Hub

Mijn eigen kikkerperspectief foto gemaakt in mijn aquarium met behulp van tussenringen. Het ging mij voornamelijk om de luchtbel onder het blad waar een gedeelte in weerspiegeld. De groen/blauwe schijn om de randen komt door de speciale grolux lamp van de verlichting.
Mooie vormen in de foto. Het perspectief van een zwemmende kikker... Wellicht dat de druppel iets te groot is...
onder water foto. mooie lijnen met die lucht bel aan de onderkant.
Mooie foto maar zie niet dat dit het kikker perspectief is.
een foto die wat vraagtekens oproept. een waterlelie waarvan de bevestiging van de stengel aan het blad normaal gezien nooit te zien is. doordat de scherpte er niet helemaal is zou die door een glazen plaat ,aquarium of zoiets, kunnen zijn gemaakt. vindt het een hele mooie foto
goede compositie, mooi lijnenspel. Bijzonder plaatje. Ogenschijnlijk reflectie in druppel op waterblad. Roept vraag op hoe foto genomen is: vanuit kikkerperspectief (onder water)?, omgedraaid vogelperspectief? anders?
Ik vind dit een aparte foto, ik blijf er naar kijken en kan moeilijk mijn vinger er op leggen waar ik nu precies naar kijk. De foto had van mij iets scherper gemogen.
goed gezien ,zou de scherpte iets meer op de druppel leggen
Verrassend beeld, speelse lijnen, lijkt een onderwaterfoto maar dan klopt de druppel niet, maar als de druppel klopt, is het geen kikkerperspectief ?? Ik vind het een leuk beeld om naar te kijken.
Verrassend maar kan blauwe randjes niet plaatsen en dat doet afbreuk aan geheel
Deze foto heeft voor mij iets magisch. De combinatie van de groene lijnen en de zwarte vlakken vind ik erg mooi. De positie van het blad in de foto klopt helemaal. Ik zie de onderzijde van een blad, wat voor mij het kikkerperspectief duidelijk maakt.

^10^

Foto van Jan

Op zich mooie foto, maar volgens mij geen natuurlijke kleuren.
Standpunt erg goed gekozen waarbij de bomen vanuit onderen schuin naar elkaar toe lopen. Had persoonlijk wat meer detail en kontrast in de foto gebracht.
Mooi doorkijkje. Vind de foto wel te licht
de foto is opzich wel aardig, alleen met de omzetting heb ik wat problemen mee. had hem wat harder gemaakt. de dode boomstam verstoort de lopende lijnen naar boven. de maker heeft wel goed gekeken voor een spannende foto
zwart/wit goed gekozen. totaal erg druk: lijkt op teveel tegelijkertijd willen 'meenemen'. keuze uit geheel zou het sterker maken.
mooie lijnen ,iets donkerder zou mooier zijn.
Lijkt bijna een pentekening, goede compositie, een dikke boom links een rechts leiden je de foto in, duidelijk kikkerperspectief goede foto ook al is het onderwerp wat voor de hand liggend.
Mooi kikkerperspectief en in z/w. Wel standaardfoto op dit gebied !
Er is voor mij duidelijk sprake van kikkerperspectief. De volledige lengte van de bomen wordt benadrukt in deze foto en dat vind ik mooi. Ik stel mezelf nog wel de vraag of ik de camera niet nog een klein beetje naar boven zou kantelen, zodat de boom links voor vollediger in beeld zou komen.

^11^

Foto van Miep

Scherpte v.d. vogel op de kop is goed. Achtergond is mooi onscherp met een mooie lichtverdeling. Echter standpunt lijkt van voren te zijn genomen.
Niet echt kikker perspectief. Denk ook dat ik een andere uitsnede gemaakt zou hebben.
Verscholen in het struikgewas heeft de fotograaf deze hop gefotografeerd. Ik vind het een prachtig beeld, scherpte op het oog, sterke compositie, mooi van kleur, goed belicht en het beeld straalt rust uit. Top foto!
Mooie foto maar zie niet de opdracht erin terug
scherpte op koppie oké. dat gedeelte naar voren halen m.i. sterker. wazig blad voor nu storend ivm zichtbaarheid staart. staart niet zichtbaar stukje wazig blad wel passend.
Een erg bijzondere foto van deze vogel. De vogel staat er mooi scherp op. Wat ik wat jammer vind is dat een blad een deel van de vogel bedekt. Ook weet ik niet helemaal zeker of ik dit kikkerperspectief vindt omdat ik de vogel op ooghoogte zie en niet van benden uit.
boomkikkerperspectief???
Vogel prachtig in een doorkijkje, lichtinval is heel mooi , vogel goed scherp.
Onderwerp (zeldzame Hop) mooi verscholen tussen bladeren
Een mooi doorkijkje naar de vogel. Het licht valt mooi op de kop van de vogel en schijnt ook mooi door de bladeren heen. Ik kan uit de foto niet duidelijk het standpunt van de camera halen en twijfel daarom of dit vanuit kikkerperspectief is gemaakt.

^12^

Foto van Renske

Foto voldoet ruimschoots aan de opdracht. Echter geen spannende foto vanwege gekozen onderwerp.
Verrassend. Eenzaam grassprietje. Heb wel wat moeite met het blauwe op de achtergrond, Denk dat de foto wat over bewerkt is waardoor dat blauwe ontstaat. oogt wat onnatuurlijk. 
Voldoet aan de opdracht maar zoek nog naar het object wat de fotograaf heeft willen laten zien.
compositie oké. fleurige achtergrond: roept iets 'dubbels' op a) fleurig, leuk, b)kleur niet echt passend bij geheel. 'sprieten' goed scherp.
eerste gras komt eraan ,mooi laag standpunt.
Ontluikende lente in beeld gebracht, goed kikkerperspectief, lijkt niet scherp, achtergrond is vreemd blauw.
Achtergrond te blauw en te druk en daardoor storend voor onderwerp
Deze foto is duidelijk vanuit een laag standpunt genomen. Voor mij gebeurd er nog best veel op de foto, waardoor ik niet goed weet waar ik naar moet kijken.

^13^

Foto van Patrick

Standpunt is prima gekozen. Zou echter de drukke onderkant weggelaten hebben.
Voldoet zeker aan de opdracht, maar te veel storende elementen in beeld, Het bruine rechts. Het blad in het midden en de drie gekleurde vlekken er om heen.Bloem links is aangesneden, die staat er niet echt mooi op.
Deze foto is het helemaal voor mij.Goede verdeling van van de onderwerpen op de foto. Verhouding scherp naar minder naar volledig onscherp. Alles klopt in deze foto. Topfoto.
Mooi hoe het zonlicht de tulp bijna doorschijnend maakt. Voldoet volledig aan de opdracht. Ikzelf zou de tulp links liever helemaal in beeld hebben gezien.
compositie goed. scherpte re.tulp blad. li.tulp nog iets minder in beeld, bv t/m stengel eraf, vlgs. mij krachtiger. achtergrond krachtig
mooi van onderuit geschoten,iets overbelicht.
Prachtige bijna doorzichtige tulp, mooi kikkerperspectief, uitsnede vind ik niet zo mooi, rommelige achtergrond.
Voldoet aan perspectief maar fletse kleuren en vrij standaard
Op de tulp (rechts) valt erg mooi licht. Dit combineert voor mij goed met de lichtblauwe lucht. Ik denk dat de foto ook erg mooi was geweest als alleen de rechter tulp er op het gestaan. Dat het standpunt vanuit kikkerperspectief is, is voor mij duidelijk te zien.
de roze tulp voldoend aan de opdracht maar ik vind het een achtergrond war rommelig

^14^

Foto van Jose

Mooi geheel. Goed gezien. Ja echt wel de moeite waard om naar te kijken. Geel en blauw is natuurlijk een mooie combinatie. Ook het geel dat in de achtergrond terug komt misstaat niet.
leuke bloem. Achtergrond is rommelig en druk.
Mooie narcis in beeld gebracht volgens de opdracht. Wat me opvalt is dat ik bewegingsonscherpte zie aan de omgeving maar niet in de bloem. Is dit een dubbel opname?
mooi belichte foto van een bloem die er met kop en schouders boven de rest uitsteekt. de foto wordt onder in wat te druk, hier zou ik wat afsnijden zodat de aandacht alleen naar de ene bloem gaat. dat geel tegen de blauwe hemel is mooi
kop van narcis als blikvanger op goede plek. voorgrond wat rommelig. kleur (belichting?) boven en midden mooi effect. onderste gedeelte minder
mooi vanonderuit geschoten,iets donkerder is denk ik iets mooier.
Goed kikkerperspectief. Ik zie de kikker zo door de blaadjes en sprietjes omhoogkijken, maar de narcis ik niet scherp.
Mooie zachte pastelkleuren en nadruk op één bloem
Dit is mijn eigen foto. Ik heb er voor gekozen om mijn camera letterlijk in het gras te leggen, zodat het 'de ogen van de kikker' wordt. Het heeft bij deze foto tot gevolg dat er veel op staat. Ik had ook foto's met iets minder achtergrond. Zelf vind ik de hoeveelheid ook speels. Ik wil graag weten hoe anderen die hoeveelheid ervaren.

^15^

Foto van Marij vd L.

Voor mij is dit de nummer één. Heel iets ander dan een natuurfoto, goed gevonden en prachtig uitgewerkt. Mooi dat de middelste hanger niet parallel loopt met de buitenste. Misschien dat de achtergrond iets lichter had gekund.
Bij deze foto goed standpunt ingenomen. Echter gekozen onderwerp roept bij mij vraagtekens op. Mis verder in de foto meer detail en licht.
Een van de weinige niet natuur foto's. Ik vind het geen fijne foto om naar te kijken. en dat komt met name omdat de middelste hanger scheef hangt ten opzichte van de rest.
Kijk ik hier naar 3 kleerhangers? Leuk idee :-)
Kan dit niet thuis brengen en zie daarom ook niet hoe hier de opdracht is uitgevoerd
denk kledinghangers te zien. zwart/wit is passend. mooie lijnen. sterk in eenvoud
anders dan anders tegen kikkerperspectief aan gekeken,mooie kleerhangers.
Ik wou geen bloemen of bomen fotograferen omdat ik die heel veel verwachten. Ik heb de kledingkast leeg gehaald en ben in de kast gaan zitten.
???
Ik moest even kijken wat ik zag, maar volgens mij is het een kapstok met kleerhangers. Leuk bedacht. Duidelijk van onderuit gefotografeerd en volgens mij is alles ook bewust gepositioneerd om zo een lijnenspel te krijgen. Ik denk dat voor mij de foto mooier was als het contrast groter was. De foto is voor mij aan de donkere kant. De haakjes van de kleerhangers lijken willekeurig in een richting te hangen. Door deze mee te nemen in het lijnenspel was de foto denk ik wat strakker geworden.

^16^

Foto van Piet B.

Mooie foto, prachtige levendige kleuren.
echt wel een grappig perspectief. Goed gezien van de fotograaf. Het groen kleurt ook mooi af op de blauwe lucht.
Mooi kleurrijk beeld. Jammer dat de boom net niet in de linker onderhoek het beeld uitloopt. Zelf zou ik de foto zo hebben uitgesneden.
Mooie foto, mooi contrast van de kleuren naar de lucht. Wellicht de kroon van de boom helemaal nemen. Door de mos aan de onderzijde van de stam lijkt met de foto ook wel vanuit de grond genomen en voldoet dus aan de opdracht
best aardig geprobeerd maar dan moet je proberen om de stam uit beide hoeken te laten komen, dit altijd wel een kleine uitdaging maar als het eenmaal gelukt is , wordt de foto vele malen beter
extreem kikkerperspectief. scherpte in boomtop. compositie oké.
Goed (kikker)perspectief. Als je deze boom op deze manier bekijkt maakt hij een imposante indruk: Indrukwekkende boom, nodigt uit om er in te klimmen ; )
mooi langs de boom geknipt,moet ik nog zo hoog denk de kikker.
Heel goed perspectief, mooie kleuren, ik zou rechts wat weghalen zodat de boom aan twee kanten uit de hoek komt, het zou mooier zijn als de kruin er helemaal op stond en de boom recht los stond, ondanks alle opmerkingen spreekt de foto me wel aan.
Perspectief dik in orde
Wauw, de boom komt mooi imposant in beeld. Het kikkerperspectief komt duidelijk naar voren. De kleur groen komt mooi helder in beeld en combineert goed met de stam en de lucht. De foto was voor mij krachtiger geweest als de aandacht nog sterker op de voorste boom gericht zou zijn. Nu vraagt de boom aan de rechterzijde veel. De foto anders uitsnijden was denk ik ook geen optie, omdat je dan nog een vreemd stukje groen overhoudt.
ik meen dat ik deze foto al eens eerder gezien heb

^17^

Foto van Marc

Goede opname omdat de camera hier mooi onder tussen de stengels geplaatst is en echt schuin omhoog gericht is. Fijne zw/w foto.
Eigen foto. Verschillen de foto's gemaakt tussen het riet, met gevaar voor eigen leven. Dit was de mooiste en in zwart-wit vond ik 'm het mooiste.
Voldoet aan de opdracht, zwart wit omzetting vind ik persoonlijk minder omdat de lucht niet echt afsteekt ten opzichte van de stengels
zwart wit goed gekozen voor onderwerp. veel 'drukte'. meer nadruk op 'pluizen' zou m.i. mooier totaalbeeld geven
Dit vind ik een sterke foto. Het geeft een scherpe compositie weer en ik ben gecharmeerd van de lijnen. Ook heeft de foto een mooie scherpte diepte.
goede bedachte foto tussen het riet,omzetting ook goed.
Duidelijk kikkerperspectief, schuine lijnen trekken je de foto in, drukke foto vooral in de voorgrond, voor mij zit de scherpte op de verkeerde plek.
Mooi perspectief en z/w maar vrij standaard
Een kikker die zich tussen het riet waant is het idee dat ik bij deze foto krijg. De foto vind ik speels en leuk dat het naar boven richten van de camera zorgt dat je de pluimen ziet. Ik ben wel nieuwsgierig hoe deze foto in kleur zou zijn.

^18^

Foto van Frank

Subtiel in beeld gebracht. rechts iets te veel groen wat mij betreft. Ik zou de uitsnede kleiner hebben gemaakt.
Leletjes van dalen mooi gefotografeerd. Worden in de hoek gedrukt en overvleugeld door het blad. Zou het blad minder en anders gecombineerd in beeld gebracht hebben
Mooie sneeuwklokjes, mooie zachte kleuren. Voldoet aan de opdracht door laag standpunt. De lijn van het blad wat van links onder naar rechtsboven loopt geeft wat extra's aan de foto.
compositie m.i. oké. Kan hier niet zien hoe aan opdracht voldaan. ogenschijnlijk geen kikkerperspectief.
goed gezien,bloemetjes scherp,voorgrond wazig.mooi.
Helder witte lelietjes van dalen, mooie kleuren in de foto, achtergrond mooi vervaagd, ik vind het groene stuk rechts en vooral rechtsonder te groot, de scherpte zit (denk ik) op te steeltje net boven het bovenste bloemetje
Foto van lelietjes van dalen al liggend genomen met macro-lens op vrij donkere plaats in Kasteelse bossen. Vind zelf dat het wit van de 3 bloemetjes mooi afsteekt tegen donkere achtergrond.
Een prachtige bloem is hier vastgelegd. Een mooi rustig beeld. Een mooie compositie door de bloemen links te plaatsen en het blad voor langs te laten komen van links onder naar rechts boven. Ik ken de grote van deze plant niet. Ik vind het daarom lastig om te beoordelen of hier sprake is van kikkerperspectief.