Patrick Craenmehr

 

 

 

 

 

 

 

Tot 2009 altijd foto’s gemaakt met een compact camera van Sony, maar wilde op vakantie toch net iets meer kunnen. In 2009 mijn 1e stap in de wereld van de spiegelreflex. Mijn 1e spiegelreflexcamera was wederom een Sony en wel de Alpha 350. Hiermee enthousiast aan de slag, maar betekenen nou eigenlijk allemaal die letters en symbolen op die camera?! Tijd voor een basiscursus, waarbij in een korte periode alle belangrijkste zaken zoals ISO, diafragma en sluitertijd aan bod kwamen. En wat nog belangrijker is de onderlinge invloed op elkaar.

 

In de cursus werd ook al snel duidelijk dat met anderen over fotografie praten een zo mogelijk nog betere leerschool is. Na de cursus op zoek gegaan hoe ik hier invulling kon geven en kwam al snel uit bij de Fotogroep in Horst aan de Maas. Hier heb ik veel geleerd, maar gelukkig ook anderen kunnen helpen in de wereld van digitale fotografie. Nog steeds volg ik regelmatig een cursus of workshop om me te blijven ontwikkelen in fotografie. Iedereen die wil groeien in maken van betere “plaatjes” wil ik aanbevelen om bij een fotogroep te gaan! Na een jaar of 4 liep ik regelmatig tegen beperkingen aan van mijn camera. Zeker bij mijn voorliefde voor concertfotografie. Een mooie manier om 2 hobby’s (muziek en fotografie) te combineren.

 

Na de Canon en Nikon discussie aangehoord te hebben, heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt voor de Nikon D800. Nog geen moment spijt van! Zoals al genoemd vind ik concertfotografie erg leuk om te doen. Daarnaast vind ik het leuk om foto’s te maken bij sportevenementen en maak ik graag met camera een wandeling door de natuur.