7 december 2014 - Lezing Peter Schols

Deze zondag hadden we een lezing van de bekende fotograaf Peter Schols op het programma staan. Omdat de fotoclub foto's aanlevert voor mijnhorstaandemaas.nu kregen we als deze lezing als tegenprestatie aangeboden door Rob van Lee van MGL (media groep limburg). 

Peter Schols heeft in 2006 de World Press foto gewonnen met de bekende sportfoto van Zine Zidane die een kopstoot geeft aan Materazzi op 9 juli finale Frankrijk tegen Italie. Hij was de enige fotograaf die dit moment vastlegde.

De lezing die hij gaf over zijn werk was zeer inspirerend, vrolijk, vol passie verteld. Door de manier waarop hij zijn lezing gaf wist hij de aanwezige tot aan de laatste minuut te boeien.

Peter heeft veel van zijn werk door de jaren heen laten zien. Er waren veel foto's bij die door de aanwezigen als motivatie zouden kunnen dienen om beter te leren kijken voordat je de foto maakt. Het motto is eigenlijk simpel: tijd nemen voor je foto, kijken, dan nog eens kijken.

Peter heeft zeker de groep geraakt. Hopelijk zien wij zijn inspirerende lezing terug in de foto's van de leden.

Wij vonden het fijn dat we Peter op bezoek hebben gehad bij onze club! Hier onder een paar foto's uit de collectie van Peter en een aantal van de lezing zelf.

Hans Seweuster