In 2013 bestaat fotogroep Horst aan de Maas 40 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseren we naast een expositie een aantal lezingen. Deze lezingen zijn gratis toegangkelijk. Het maximaal aantal plaatsen per lezing is 75. Wil je verzekerd zijn van een plek, dan kun je je inschrijven via deze link.



8 september tot en met 3 november in museum de kantfabriek

 

Tot 2006 werden in deze monumentale fabriek nog dagelijks de antieke kantklosmachines gebruikt voor het produceren van kant. Heden ten dagen is het een museum waarin deze machines in werking te zien zijn.

 

Wat we maken en doen willen we u graag via onze jubileum expositie laten zien. De foto’s worden op een zeer speciale manier in de oude fabriekshallen bij de kantklosmachines tentoongesteld.

 

Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan het museum om 
al dat moois zelf te aanschouwen en te fotograferen want dat is daar toegestaan.

 

Naast het vrije werk van de fotografen zijn er een aantal foto's te zien van voorwerpen uit het museum archief. Iedere fotograaf heeft zelf een voorwerpen uit het archief opgedoekt en gefotografeerd. Deze foto's en voorwerpen worden ook tentoongesteld.

 

Vanaf 6 oktober tot en met 3 november zullen ook de foto's van de fotowedstrijd worden tentoongesteld in het kantmuseum. Alle inzenders krijgen een plaatsje in het kantmuseum.

 

Museum de Kantfabriek is gelegen aan de Americaanseweg  8, 5961 GP  
te Horst.



Passie.. met heel mijn hart!

 

Als fotograaf groei je met je eigen gevoel en wensen mee.

Je leeft je ergens naar toe en probeert dit vast te leggen, jezelf te verbeteren en je er meer in te verdiepen.

Je wordt verliefd op en raakt bevriend met een volk vol mededogen, dat leeft in een indrukwekkend berggebied.

Zo vertel ik mijn verhaal...een verhaal over een volk... dat leeft in de Himalaya!

 

Laat je meevoeren met mijn verhalen en geniet van mijn foto's.

 

Jan

Klik HIER om je in te schrijven voor de lezing van Jan Janssen en verzekerd te zijn van een plaats

 

Website: http://www.janjanssenfotografie.nl/


Marcel Hakvoort is bekend om zijn concert en persoonlijke werk. Hij heeft opdracht gekregen om te fotograferen voor concerten in heel Nederland, met name voor de band Rowwen Hèze. Op zondag 13 oktober geeft hij in Museum de Kantfabriek in Horst een lezing over zijn fotografische loopbaan in de concertfotografie met als hoofdonderwerp zijn werk voor de Limburgse dialectgroep Rowwen Hèze. Zijn passie voor fotografie en fan zijn van de band zijn inmiddels samengesmolten. Zijn gedrevenheid is een uit te hand gelopen hobby geworden, zo zal blijken uit zijn verhaal. Marcel is lid van Fotoclub Blerick en NL70. Hij fotografeert voor o.a. Rowwen Hèze, Maxazine.nl en HetNieuwsUit.nl.

 

website: www.hakvoortfoto.nl

 

De lezing is gratis toegankelijk. Om na de lezing toegang te krijgen tot de jubileum expositie en het museum dient een regulier entree bewijs te worden gekocht. Dit kost 5,-

 

Klik HIER om je in te schrijven voor de lezing van Marcel Hakvoort en verzekerd te zijn van een plaats.


Fotografische levensloop Leo Koppens

 

Kleurenfotografie 1977-1995

In 1977 heeft Leo de carnavalskiel ingeruild tegen een complete foto-uitrusting (Mamiya 645) en een gloednieuwe doka om kleurenfoto’s zelf af te drukken. Dit alles uit het niets met geen enkele ervaring in fotografie.

 

Diaperiode 1995-2004

In deze periode is hij geleidelijk overgestapt van puur fotowerk naar audiovisuele presentaties van dia’s, aanvankelijk met 2 en later met 4 Kodak projectoren. Hierin heeft hij zijn passie voor muziek en fotografie kunnen combineren.

 

Het digitale tijdperk 2004-heden

De digitale vlucht heeft ook op zijn hobbygebied ongekende mogelijkheden gegeven vooral dankzij fotobewerkingstechnieken, goede software om AV-presentaties te maken en - last but not least - sprankelende projectie met de beamer.

 

Met welk soort onderwerpen houdt Leo zich bezig ?

In de beginperiode was dat in hoofdzaak landschapsfotografie met een min of meer romantische inslag. Dit werd vooral bereikt met de telelens, waardoor vormen en kleuren meer een eenheid vormen. Geleidelijk is hij meer thematisch gaan werken, waarbij de gekozen onderwerpen steeds meditatiever werden. Dit heeft tenslotte ook geleid tot abstracte fotografie. Daarnaast is hij tevens ook diverse reële objecten blijven fotograferen voor verschillende doeleinden.

 

De combinatie van beelden met muziek is uiteindelijk zijn grootste passie geworden. Muziek en geluid is een extra dimensie, die met name het gevoelsaspect vergroot. Een verbondenheid creëren tussen mensen onderling, met dieren en natuur geeft  m.i. de meeste voldoening in het leven. Vooral met beeld en geluid zijn die mogelijkheden meeromvattend dan met het woord.

 

programma lezing

  • Inleiding: Presentatie van hemzelf met een toepasselijke AV-serie
  • Series gemaakt rondom huis en tuin
  • Clubopdrachten AV-ZONlicht
  • Presentatie van LAW’s (lange-afstandwandelingen).
  • Bijdragen aan de heemkundevereniging
  • Artistieke series.
  • Videoverwerking

Website: Leo Koppens

 

De lezing is gratis toegankelijk. Om na de lezing toegang te krijgen tot de jubileum expositie en het museum dient een regulier entree bewijs te worden gekocht. Dit kost 5,-

 

Klik HIER om je in te schrijven voor de lezing van Leo Koppens en verzekerd te zijn van een plaats.


Ruim 45 jaar is de uit Helmond afkomstige Ari Martinali een bezeten natuurfotograaf. Hij fotografeerde vooral in De Peel en de laatste 10 jaar in natuurgebied de Mortelen bij Oirschot.

 

De Mortelen is een oud agrarisch landschap , dat in de loop van de twaalfde eeuw is ontstaan. Omdat het gebied zeer nat is, zijn alleen de hogere gelegen gronden ontgonnen. Zo ontstond er een schilderachtige afwisseling, tussen kleine akkers, weilanden en broekbosjes. Na 1900 is er bijna niets veranderd. Samen met de Kampina, de Geelders en de Scheeken vormen de Mortelen een nieuw gebied tussen Boxtel, Oirschot en Best het zogenaamde Groene Woud, dat beheert wordt door het Brabants Landschap. Het is een  uniek gebied en heeft een zeer gevarieerde flora en fauna.

 

Sinds zijn pensionering kan Ari er dagelijks op uittrekken en dat is iets wat hij heel erg graag doet. In de loop der jaren bezocht hij menig natuurgebied in binnen en buitenland en uiteraard zijn, zijn camera’s dan z’n beste metgezel. Knipte hij vroeger vooral dia’s, met de intrede van het digitale tijdperk ging hij met de tijd mee en nu maakt hij ook audiovisuele shows wat weer een extra dimensie aan zijn hobby geeft.  

 

Tijdens zijn fototochten maakt hij gebruik van groothoek tot 500mm lenzen. Vogels spreken hem het meeste aan maar ook voor al het andere flora en fauna gebeuren laat hij graag wat zien tijdens zijn presentatie op zondagmiddag 15 september in museum De Kantfabriek aan de Americaanseweg 8 te Horst. Het museum is geopend vanaf 14.00 uur en de lezing begint om 14.30. Na de lezing kan iedereen genieten van de jubileumexpo van Fotogroep Horst aan de Maas en de rest van dit unieke museum.

 

De lezing is gratis toegankelijk. Om na de lezing toegang te krijgen tot de jubileum expositie en het museum dient een regulier entree bewijs te worden gekocht. Dit kost 5,-

 

Klik HIER om je in te schrijven voor de lezing van Ari Martinali en verzekerd te zijn van een plaats

 

Website: http://www.arimartinali.nl/