Frank Janssen

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Frank Janssen (Hulst 1945)

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in andere volkeren en hun culturen wat natuurlijk resulteerde in het maken van reizen, liefst naar verre en vreemde oorden. Hieruit voortvloeiend is mijn passie voor fotografie ontstaan, je wilt immers zoveel mogelijk indrukken vastleggen op de gevoelige plaat waardoor je er blijvend van kunt genieten.

 

Na mijn eerste Agfa camera volgde achtereenvolgens een Pentax (2x) en een Canon Eos-500 analoge spiegelreflex camera. Met deze camera’s leuke foto’s gemaakt maar als je terugkijkt op die periode: wat een gedoe met de vele filmrolletjes en eerst laten ontwikkelen voordat je het resultaat kon bewonderen. Daarentegen compenseerde het maken van mooie fotoalbums al dit “gedoe” ruimschoots. Met invoering van het digitale tijdperk een Canon Eos-350D met groothoek- en telelens aangeschaft. Wat een revolutie: uitbreiding van mogelijkheden, je opnamen direct bekijken op het LCD-scherm maar bovenal opslaan en bewerken van je opnamen op je PC.

 

Na een aantal jaren trouwe dienst en volle tevredenheid heb ik afgelopen jaar de Canon Eos-7D met een Canon EF-S 17- 85 f 4-5.6 IS USM zoomlens en een Canon EF 70 – 200 f2.8 IS USM zoomlens aangeschaft.

Drie jaar geleden ben ik lid geworden van fotogroep Horst aan de Maas met als doel: van elkaar te leren en mijn foto’s te delen met anderen. Kritiek en tips van mede groepsleden zijn voor mij erg waardevol en helpen mij te groeien in mijn hobby.

 

Nadat ik gestopt ben met werken besteed ik veel tijd aan mijn grootste hobby’s reizen en fotografie en leg nu de vele indrukken vast in PowerPoint presentaties.