Ron Driessen

 

 

 

 

 

 

Hallo, mijn naam is Ron Driessen en ben woonachtig in Horst. Vanaf mijn 12e fotografeer ik al. Toendertijd ben ik begonnen met een KonicaMinolta camera met fotorolletjes.

 

Ook heb ik nog een Fuji camera gehad. Ik maakte voornamelijk natuurfoto’s van vogels en landschappen. Ik was toen veel in de Peel te vinden. Met betrekking tot fotografie is dit nog altijd mijn grote liefde naast het maken van vakantiefoto’s en foto’s van de kinderen.

 

Eind jaren ’90 ben ik overgestapt op mijn eerste digitale compact camera:

een Olympus. Prima toestelletje alleen waren de 2 AA batterijen dusdanig snel leeg dat ik al snel ben overgestapt op een andere Olympus digitale compact camera, de Camedia C5000 met accu. Dit toestel gebruik ik nu nog steeds tot volle tevredenheid.

 

Al snel wilde ik meer qua fotografie dus heb ik een digitale spiegelreflex gekocht. De Sony Alpha 300. Ook ben toen bij de Fotogroep Horst gekomen om meer te leren. Je leert enorm veel van andere fotografen, hun kijk op foto’s maken en de bewerkingen die ze uitvoeren met behulp van programma’s als photoshop en Lightroom.

 

Ook de fototrips zijn erg leerzaam en ontzettend gezellig, je leert altijd wel weer wat bij. Iedere fotograaf heeft zijn eigen trucjes en inzichten in het maken van bepaalde foto’s onder bepaalde omstandigheden. Hier leer je als amateur ontzettend veel van. Ik hoop dat mijn fotografie kennis de komende jaren dan ook naar een hoger niveau wordt getild maar dit zal zeker gaan lukken!

 

Ron.