Marc Cremers

 

 

 

 

 

 

Altijd al liever met het toestel aan m'n neus rondgelopen dan voor de lens te staan. Op m'n tiende m'n eerste compact cameraatje gekregen. Echter snel weer moeten stoppen vanwege de hoge kosten voor het ontwikkelen en afdrukken.

 

Zodra de digitale camera's betaalbaar werden,  in 2002, heb ik mijn eerste digitale camera gekocht de Canon G1. Na duizenden foto's, voornamelijk familie en vakantiekiekjes werd het tijd voor het serieuzere werk. Ben gaan kijken voor een spiegelreflex. Nadat ik de EOS350D een weekendje mocht proberen (2005) was ik meteen verkocht. Het verschil in kwaliteit was wel heel erg groot.

 

Al heel snel besefte dat ik een fotocursus nodig had, want sluitertijd en diafragma, laat staan ISO waarde zeiden me niets. Na 10 lessen op de volksuniversiteit Venlo was ik zo enthousiast dat ik me gelijk heb aangemeld bij twee fotoclubs. Een in Blerick en een in Horst. Beide leuke clubs waar je als beginnend maar vast ook als ervaren fotograaf inspiratie op kunt doen. Op dit moment fotografeer ik met de 5DMIII van Canon en dat bevalt prima.

 

Marc Cremers

 

Eigen Site: www.carnavalhorst.nl